Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Gladsaxe Kommune har lækket over 80 CPR-numre: Tredje datalæk i kommunen på få måneder

For tredje gang på få måneder har Gladsaxe Kommune fejlagtigt haft personfølsommedata liggende offenligt fremme. Amatør-artigt lyder det fra Venstre i byrådet.

Mandag fik 82 borgere i Gladsaxe Kommune besked om, at deres CPR-numre har ligget frit tilgængeligt på kommunens hjemmeside i fire måneder.

Det skriver Politiken.

Det er tredje gang, at Gladsaxe Kommune er skyld i et datalæk, der betød at andre kunne få adgang til borgere i kommunens personoplysninger.

Læs også: Gladsaxe Kommune ramt af datalæk to gange på få måneder: Har mistet data på borgere

Den nye sag vækker foragelse blandt politikerne på rådhuset, hvor mindst to af politikkerne også er blandt de borgere, hvis oplysninger har været frit tilgængelige på hjemmesiden.

“De seneste måneder har jeg som politiker snakket med mange borgere, som føler sig hængt ud og klædt af, fordi kommunen ikke har passet godt nok på deres oplysninger. Jeg må sige, jeg føler nogle af de samme ting nu. Det er amatøragtigt, at det bliver ved, og at der er tale om forskellige typer af læk. Det er simpelthen ikke i orden,” siger Pia Skou, der er gruppeformand for Ventre i Gladsaxe til Politiken.

Vesntre-politikerens oplysninger blev offentliggjort ved, at et ellers lukket dagsordensbilag er blevet lagt på kommunens hjemmeside.

Læs også: Dansk kommune får stjålet computer med fortrolige oplysninger om 20.000 borgere

Dokomentet var tilgængeligt for alle med en internetforbindelse fra 1. oktober til 30 januar i år.

Stjålne computere

Allerede i december sidste år mistede kommunen fire bærbare-computere der indeholdt personfølsomme oplysninger på 20.000 borgere.

Før det var kommunen udsat for en ligende sag, hvor en mistet computer betød, at Gladsaxe Kommune mistede 40 borgeres CPR-numre.

“Men vi kan ikke sikre os 100 procent mod tyveri. Og i en kommune med 7.000 medarbejdere sker der ind i mellem menneskelige fejl,” lød det fra kommunen ved det senest datalæk.

Læs også: Her er kommunerne, der i strid med aftale med staten sender personfølsomme data til udlandet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere