Artikel top billede

Cisco advarer: Store sikkerhedshuller i HyperFlex-udstyr

Nyopdagede sårbarheder i Ciscos udbredte HyperFlex-udstyr åbner for hackeres adgang til at overtage kontrollen, advarer Cisco.

Cisco har opdaget to alvorlige sårbarheder i selskabets HyperFlex-udstyr, der anvendes til datacentre.

Ifølge selskabet kan hackere udnytte sårbarhederne til at overtage kontrollen over systemerne.

Det kan være en alvorlig sag, i det HyperFlex dækker bredt over infrastruktur-udstyr til datacentre - inklusive data-behandlinge, netværksudstryr og storage i samme system.

8,8 på skala op til 10

Den mest kritiske af sårbarhederne har af Cisco fået en rating på 8,8 ud af de 10 mulige, hvor 10 er mest alvorlig.

Der er ifølge Cisco tale om en sårbarhed i cluster service manageren til HyperFlex-softwaren, som gør det muligt for en hacker at gennemtvinge kommandoer som root-bruger.

“En angriber kan udnytte denne sårbarhed ved at forbinde sig til cluster service-manageren og indlægge kommandoer,” lyder det fra Cisco i en sikkerheds-meddelelse, som du finder her.

Ifølge selskabet skyldes sårbarheden utilstrækkelig input validering i ældre versioner af HyperFlex-softwaren.

Selskabet har derfor nu frigivet en opdatering, som kan lukke for sårbarheden.

Ifølge selskabet er der ingen andre muligheder eller workarounds til at få bugt med sårbarheden.

Også alvorlig

Cisco rater den anden sårbarhed som 8,1 på skalaen, der går op til 10.

Den findes i den såkaldte hxterm-service i HyperFlex-softwaren og gør det muligt for en hacker at forbinde sig til en tjeneste som en lokal bruger - dog uden rettigheder.

Ifølge Cisco betyder det dog, at en hacker har mulighed for at få root-access til alle dele af HyperFlex-clusteren i ældre versioner.

Også her har Cisco frigivet en softwareopdatering, der kan få bugt med problemet.

Cisco har desuden opdaget tre mindre sårbarheder i HyperFlex-systemet, men har ikke udsendt nogen patches til disse problemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.