Artikel top billede

(Foto: Photo by Climate KIC on Unsplash)

Kunstig intelligens kan være på vej til at udslette din projektorganisation

Kunstig intelligens vil allerede i år vinde indpas i projektsorganisationer, og frem mod 2030 kan kunstig intelligens æde op mod 80 procent af alle arbejdsopgaver indenfor projektstyring.

Kunstig intelligens kan få store konsekvenser for projektorganisationer.

Det forudser it-analysehuset Gartner i en ny analyse.

Ifølge analysen fra Gartner vil kunstig intelligens frem mod 2030 således æde op mod 80 procent af alle arbejdsopgaver, der relaterer sig til projektstyring.

Dermed står hele projektstyrings-disciplinen, som vi kender den i dag, i princippet til at blive udryddet i takt med, at kunstig intelligens overtager funktioner som data-indsamling, tracking og rapportering, som er en væsentlig del af projektstyringsarbejdet.

”Kunstig intelligens kommer til at revolutionere den måde, som chefer indenfor portofolio management bruger teknologi til at opnå deres forretningsmål,” siger Daniel Stang, research-direktør hos Gartner ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Top-CIO Steffen Andersen har knækket koden efter tre år: Denne smarte organisation af hans 350 it-folk er nøglen til Adforms it-succes

Første værktøjer kommer i år

Forandringen kommer i takt med, at software inden for portofolio management, såkaldt PPM-software, i løbet af de kommende år vil begynde at understøtte kunstig intelligens.

Den eksisterende software understøtter endnu ikke kunstig intelligens, men ifølge Gartner vil vi allerede i løbet af det indeværende år se de første eksempler på trenden.

Gartner forudser blandt andet, at vi i de kommende år vil se, at stemmstyringsværktøjer vinder indpas i projektstyringsarbejdet.

Mere specifikt vil der være tale om, at chatbots udstyret med kunstig intelligens vil gøre en forskel, der vil vinde frem som en helt ny brugerflade, der fungerer som et alternativt til smartphones og den traditionelle computer med tastatur og mus.

”Efterhånden som kunstig intelligens begynder at slå rod inden for PPM-software, så vil vi også opleve, at projektorganisationer vil begynde at omfavne den nye teknologi. Herefter vil vi opleve en reduktion af projektstyrings-problemer, og den risiko der er forbundet med menneskelige fejl,” siger Daniel Stang ifølge en pressemeddelelse.

Læs også:
"Det er fint, at it-folkene eller andre er med på en eller anden agil og digital dagsorden, men det er spild af tid, hvis ikke ledelsen forstår det."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere