Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Photo by Climate KIC on Unsplash)

Kunstig intelligens kan være på vej til at udslette din projektorganisation

Kunstig intelligens vil allerede i år vinde indpas i projektsorganisationer, og frem mod 2030 kan kunstig intelligens æde op mod 80 procent af alle arbejdsopgaver indenfor projektstyring.

Kunstig intelligens kan få store konsekvenser for projektorganisationer.

Det forudser it-analysehuset Gartner i en ny analyse.

Ifølge analysen fra Gartner vil kunstig intelligens frem mod 2030 således æde op mod 80 procent af alle arbejdsopgaver, der relaterer sig til projektstyring.

Dermed står hele projektstyrings-disciplinen, som vi kender den i dag, i princippet til at blive udryddet i takt med, at kunstig intelligens overtager funktioner som data-indsamling, tracking og rapportering, som er en væsentlig del af projektstyringsarbejdet.

”Kunstig intelligens kommer til at revolutionere den måde, som chefer indenfor portofolio management bruger teknologi til at opnå deres forretningsmål,” siger Daniel Stang, research-direktør hos Gartner ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Top-CIO Steffen Andersen har knækket koden efter tre år: Denne smarte organisation af hans 350 it-folk er nøglen til Adforms it-succes

Første værktøjer kommer i år

Forandringen kommer i takt med, at software inden for portofolio management, såkaldt PPM-software, i løbet af de kommende år vil begynde at understøtte kunstig intelligens.

Den eksisterende software understøtter endnu ikke kunstig intelligens, men ifølge Gartner vil vi allerede i løbet af det indeværende år se de første eksempler på trenden.

Gartner forudser blandt andet, at vi i de kommende år vil se, at stemmstyringsværktøjer vinder indpas i projektstyringsarbejdet.

Mere specifikt vil der være tale om, at chatbots udstyret med kunstig intelligens vil gøre en forskel, der vil vinde frem som en helt ny brugerflade, der fungerer som et alternativt til smartphones og den traditionelle computer med tastatur og mus.

”Efterhånden som kunstig intelligens begynder at slå rod inden for PPM-software, så vil vi også opleve, at projektorganisationer vil begynde at omfavne den nye teknologi. Herefter vil vi opleve en reduktion af projektstyrings-problemer, og den risiko der er forbundet med menneskelige fejl,” siger Daniel Stang ifølge en pressemeddelelse.

Læs også:
"Det er fint, at it-folkene eller andre er med på en eller anden agil og digital dagsorden, men det er spild af tid, hvis ikke ledelsen forstår det."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere