Artikel top billede

Kunstig intelligens kan være på vej til at udslette din projektorganisation

Kunstig intelligens vil allerede i år vinde indpas i projektsorganisationer, og frem mod 2030 kan kunstig intelligens æde op mod 80 procent af alle arbejdsopgaver indenfor projektstyring.

Kunstig intelligens kan få store konsekvenser for projektorganisationer.

Det forudser it-analysehuset Gartner i en ny analyse.

Ifølge analysen fra Gartner vil kunstig intelligens frem mod 2030 således æde op mod 80 procent af alle arbejdsopgaver, der relaterer sig til projektstyring.

Dermed står hele projektstyrings-disciplinen, som vi kender den i dag, i princippet til at blive udryddet i takt med, at kunstig intelligens overtager funktioner som data-indsamling, tracking og rapportering, som er en væsentlig del af projektstyringsarbejdet.

”Kunstig intelligens kommer til at revolutionere den måde, som chefer indenfor portofolio management bruger teknologi til at opnå deres forretningsmål,” siger Daniel Stang, research-direktør hos Gartner ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Top-CIO Steffen Andersen har knækket koden efter tre år: Denne smarte organisation af hans 350 it-folk er nøglen til Adforms it-succes

Første værktøjer kommer i år

Forandringen kommer i takt med, at software inden for portofolio management, såkaldt PPM-software, i løbet af de kommende år vil begynde at understøtte kunstig intelligens.

Den eksisterende software understøtter endnu ikke kunstig intelligens, men ifølge Gartner vil vi allerede i løbet af det indeværende år se de første eksempler på trenden.

Gartner forudser blandt andet, at vi i de kommende år vil se, at stemmstyringsværktøjer vinder indpas i projektstyringsarbejdet.

Mere specifikt vil der være tale om, at chatbots udstyret med kunstig intelligens vil gøre en forskel, der vil vinde frem som en helt ny brugerflade, der fungerer som et alternativt til smartphones og den traditionelle computer med tastatur og mus.

”Efterhånden som kunstig intelligens begynder at slå rod inden for PPM-software, så vil vi også opleve, at projektorganisationer vil begynde at omfavne den nye teknologi. Herefter vil vi opleve en reduktion af projektstyrings-problemer, og den risiko der er forbundet med menneskelige fejl,” siger Daniel Stang ifølge en pressemeddelelse.

Læs også:
"Det er fint, at it-folkene eller andre er med på en eller anden agil og digital dagsorden, men det er spild af tid, hvis ikke ledelsen forstår det."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.