TopnyhedStrejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel

Faldt du i fælden? Sådan forsøger it-selskaberne at fuppe dig med løgnehistorier i dag

Snart kan du tale med dine blomster, få verificeret din højde i din dating app og stemme på en robot til det kommende folketingsvalg. Det er bare nogle af de mange nyheder, som du i dag kan få bundet på ærmet.

Som bekendt skal man ikke tro på alt, som man læser på internettet.

Og det gælder i særdeleshed i dag, 1. april.

I dagens anledning har vi derfor været på en rundtur og identificeret en række af de fup-nyheder, der i løbet af formiddagen har fundet vej til internettet.

Fiberselskaber vil lave fartfælder
Vi indleder med en nyhed fra det sydjyske fiberselskab Ewii, der i en pressemeddelelse forsøger at drive gæk med os ved at påstå, at selskabet nu skal levere fiberforbindelser til politiets fotofælder, de såkaldte stærekasser.

I første omgang skal selskabet levere fiberforbindelser til 17 udvalgte stærekasser i Trekantsområdet, og takket være de hurtige fiberforbindelser, får fotofælderne nu forbedrede muligheder for at overføre billeder i særlig højkvalitet samt for at indsamle nye trafikdata.

Samtidig er det planen, lyder det i aprilsnarren, at der på længere sigt skal installeres fotofælder i samtlige trafiklys i EWI’s område.

Vi springer dog hurtigt videre til udlandet, der byder på aprilsnarre af en noget højere kvalitet.

Spil i Snake Google Maps
For traditionen tro til perfektion mestrer Google kunsten at skrue en god aprilsnar sammen.

Her meddeler Google nemlig, at det nu bliver muligt at spille det klasiske spil Snake direkte i Google Maps.

I dagens anledning har Google således udsendt en opdatering til Google Maps, der rent faktisk gør det muligt at spille Snake via den populære kort-applikation i en begrænset periode.

Du kan dog også spille Google Maps-snake via denne særlige side, som Google i dagens anledning har oprettet.

Tal med dine planter
Google moderselskab er dog ikke alene om at drive gæk med brugerne.

I Holland har Google eksempelvis lanceret nyheden om, at Google Home nu kan kommunikere med landets mange tulipaner.

I aprilsnarren forlyder det, at Google i samarbejde med en række hollandske forskere har udviklet en Neural Machine Translation-løsning, der kan omsættes tulipanernes signal til menneskeligt sprog.

Det vil sige, at tulipaner nu via Google Home til at fortælle deres ejere, når de har brug for eksempelvis lys, vand og andre ting, der indgår i et godt planteliv.Google-ske skal erstatte tastaturet
Google i Japan er ligeledes på spil med en aprilsnar, hvor i det oplyses, at selskabet nu har udviklet et alternativ til touchskærmen og tastaturet.

Den nye revolutionerende "input device" fra Google er således – i bedste Uri Geller- og Matrix-stil – en digital ske, der kan bøjes.

Skeen skal blot tilsluttes din computer eller smartphone, og herefter kan du bladre i alfabetet ved at bøje skeen.

Jo mere du bøjer den, jo længere fremme i alfabetet kommer du.Tinder introducerer højde-verifiation
Hvis du har stiftet bekendtskab med den populære dating-app Tinder, så har du ganske givet også opdaget, at der er få ting , der betyder så meget som brugernes højde.

Derfor har Tinder - i hvad der ganske givet er en aprilsnar - lanceret en ny funktion, der skal verficere, at brugerne nu også oplyser den rigtige højde.

Ifølge Tinder kræver det blot, at du som bruger oploader et billede af dig selv, hvor du står ved siden af et kendt amerikansk bygningsværk. Herefter vil selskabets algoritme på baggrund af størrelsesforholdet automatisk udregne din rigtige højde.

Robot stiller op til valget
Lad os herefter vende tilbage til Danmark igen, hvor selskabet Jumpstory, der leverer løsninger til digital markedsføring, har udsendt en pressemeddelelse.

Her hævder selskabet, at det har udviklet en robot ved navn Daisy, der skal stille op til det kommende folketingsvalg.

Aprilsnarren læner ifølge Jumpstory op ad en undersøgelse, der angiveligt tidligere har vist, at 25 procent af de adspurgte ville foretrække, hvis de politiske beslutninger blev truffet af kunstig intelligens fremfor en politiker i kød og blod.

DNA-sikrede smartphones og kinesiske elbiler
Vi slutter med et par kække nyheder fra de kinesiske mobilproducenter OnePlus og Huawei.

Her hævder OnePlus at selskabet udviklet en ebil, der har fået navnet WarpCar, mens Huawei i pressemeddelelse oplyser, at selskabet har udviklet en revolutionerende DNA-sikret smartphone.

Ifølge Huaweis aprilsnar vil Huawei senere på året lancere en særlig udgave af telefonen Huawei P30 Pro, der har indbygget en særlig podningsanording i telefonens selfie-kamera.

”Ved hjælp af et hurtigt slik fra brugeren kan smartphonen afgøre, om spyttets DNA matcher ejermandens, og er det tilfældet, låses skærmen op,” lyder det i pressemeddelelsen.

Om man som privacy-bevidst forbruger så skal være ærgerlig eller lettet over, at den i disse år så omdiskuterede kinesiske it-gigant ikke får adgang til at foretage DNA-podninger af brugerne. Ja, det vil vi lade være op til læserne at vurdere.

PS. En aprilsnar har angiveligt også fundet vej til Computerworlds spalter i dagens anledning. Den skarpsindige læser har givetvis allerede fundet frem til den.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Strejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel
Fagforeningen Prosa har afsendt et nyt strejkevarsel til IBM. Strejkevarslet omfatter størstedelen af selskabets omkring 40 ansatte i Odense. "Medlemmerne vil kigge på IBM’s produktionslinjer og se, hvordan man kan ramme selskabet hårdest muligt, hvis det skulle komme dertil," lyder det fra Prosa. Læs konfliktvarslet her.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
CIO
Arbejder du med teams, der er større end tre-fem personer? Mit gæt er, at hverken du eller dine kolleger yder optimalt
Klumme: Du kan roligt regne med, at I kun er skyggen af den kraft, som I reelt besidder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.