Artikel top billede

Huawei kreerer helt ny produktkategori: Et fjernsyn med indbygget 5G

Huawei forener deres mest avancerede mobilteknologi med et high-end fjernsyn og kreerer en helt ny produktkategori.

Den kinesiske mobilgigant har på rekordtid etableret sig som en af klodens netværksudbydere og mobilproducenter.

Nu forsøger koncernen sig med helt nye uopdyrkede områder: Fjernsyn med indbygget mobilforbindelse.

Ifølge Nikkei Asian Review agter selskabet at være først med den nye produktkategori senere på året, hvor selskabet vil løfte sløret for et high-end 8K-fjernsyn med indbygget lynhurtig 5G-internetforbindelse.

Fjernsynet vil kunne udnytte 5G-forbindelsen ekstreme båndbredde og korte responstid til at understøtte steaming af båndbreddekrævende opgaver såsom 360 graders video og virtual reality over det avancerede mobilnetværk, lyder det.

Mediet stillet dog spørgsmålstegn ved, hvorvidt det eksisterende økosystem af tjenester kan tilbyde sådanne services.

5G-fjernsyn vil dog kunne adressere det massive behov for båndbredde, som 8K-indhold kræver. Med 16 gange højere opløsning end et almindeligt Full HD signal, vil det stille høre krav til hjemmets eksiterende bredbåndsopkobling.

Samtidig vil 5G-fjernsynet fungere som en mobil bredbåndsrouter til hjemmets øvrige internetopkoblede enheder.

Angriber Samsung fra ny front

Med udmeldingen udfordrer Huawei markedets ledende tv-producent Samsung fra en ny front, i takt med det kinesiske mobilselskab også begynder at gøre sig gældende på pc-markedet.

Analyseinstituttet IHS Markit forudser at markedet for 8K fjernsyn vil eksplodere i de kommende år. Hvor 2018 bød på et styksalg på 20.000 enheder, regnes der med mere end 20-dobling i 2019 med et forventet styksalg på 430.000 8k-fjernsyn i løbet af 2019.

Se også: Nu kommer 8K-TV bølgen – men hvad med pris og anvendelighed?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere