Artikel top billede

Huawei kreerer helt ny produktkategori: Et fjernsyn med indbygget 5G

Huawei forener deres mest avancerede mobilteknologi med et high-end fjernsyn og kreerer en helt ny produktkategori.

Den kinesiske mobilgigant har på rekordtid etableret sig som en af klodens netværksudbydere og mobilproducenter.

Nu forsøger koncernen sig med helt nye uopdyrkede områder: Fjernsyn med indbygget mobilforbindelse.

Ifølge Nikkei Asian Review agter selskabet at være først med den nye produktkategori senere på året, hvor selskabet vil løfte sløret for et high-end 8K-fjernsyn med indbygget lynhurtig 5G-internetforbindelse.

Fjernsynet vil kunne udnytte 5G-forbindelsen ekstreme båndbredde og korte responstid til at understøtte steaming af båndbreddekrævende opgaver såsom 360 graders video og virtual reality over det avancerede mobilnetværk, lyder det.

Mediet stillet dog spørgsmålstegn ved, hvorvidt det eksisterende økosystem af tjenester kan tilbyde sådanne services.

5G-fjernsyn vil dog kunne adressere det massive behov for båndbredde, som 8K-indhold kræver. Med 16 gange højere opløsning end et almindeligt Full HD signal, vil det stille høre krav til hjemmets eksiterende bredbåndsopkobling.

Samtidig vil 5G-fjernsynet fungere som en mobil bredbåndsrouter til hjemmets øvrige internetopkoblede enheder.

Angriber Samsung fra ny front

Med udmeldingen udfordrer Huawei markedets ledende tv-producent Samsung fra en ny front, i takt med det kinesiske mobilselskab også begynder at gøre sig gældende på pc-markedet.

Analyseinstituttet IHS Markit forudser at markedet for 8K fjernsyn vil eksplodere i de kommende år. Hvor 2018 bød på et styksalg på 20.000 enheder, regnes der med mere end 20-dobling i 2019 med et forventet styksalg på 430.000 8k-fjernsyn i løbet af 2019.

Se også: Nu kommer 8K-TV bølgen – men hvad med pris og anvendelighed?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere