Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IBM indgår samarbejde med dansk virksomhed mod digital svindel / It-platform opkøber konkurrent / DigiPlex ansætter ny dansk salgsdirektør

IBM indgår samarbejde med dansk virksomhed mod digital svindel. It-platform opkøber konkurrent. DigiPlex ansætter ny dansk salgsdirektør. VMware lancerer nyt partnerprogram. Medstifter af Facebook opfordrer til opsplitning af selskabet.

Godmorgen her fra Computerworld, hvor du får ugens sidste nyhedsoverblik over dagens it-nyheder.

IBM indgår samarbejde med dansk virksomhed mod digital svindel

Den amerikanske it-gigant IBM har indgået et samarbejde med den danske it-virksomhed any.cloud for at bekæmpe digital svindel.

Samarbejdet betyder, at IBM's Trusteer software bliver tilgængelig for flere mindre virksomheder under navnet ReTrust.

”Vi ser et enormt potentiale i samarbejdet med any.cloud. any.cloud gør en yderst kompleks teknologi tilgængelig for markeder, som vi ikke ville kunne komme ind på på egen hånd. ReTrust er en helt ny måde at håndtere digital svindel på, så bekæmpelse bliver tilgængelig for firmaer i alle størrelser,” lyder det fra Digital Trust Leader hos IBM, Christian Givskov, i en pressemeddelelse.

Den nye software kommer til at baserer sig på en as-a-service-model, der altså skal gøre den mere tilgængelig for særligt de mindre virksomheder, lyder det fra de to selskaber.

It-platform opkøber konkurrent

Vi fortsætter morgenens it-overblik med endnu et virksomhedssamarbejde. Dog et mere forpligtende et af slagsen.

Den norske læringsplatform Kahoot har nemlig opkøbt konkurrenten DragonBox.

"Vi er vældigt glade for, at DragonBox vil skabe fremtidens læringsoplevelse sammen med os, og gøre lærring til en fantastisk oplevelse for børn, lærerer og forældre over hele verden," siger Åsmund Furuseth, der er medstifter of direktør for Kahoot.

Kahoot er en it-platform, som er særligt anvendt på mange skoler også herhjemme i Danmark.

Det nyopkøbte selskab tilbyder et matematik-univers, som Kahoot håber på at kunne kombinere med sin egen forretning.

DigiPlex ansætter ny dansk salgsdirektør

Anders Hansen er navnet på datacenteroperatøren Digiplex nye salgsdirektør i Danmark.

Den nye salgsdirektør er ifølge selskabets selv endnu en investering i DigiPlex' Nordiske forretning.

"En stor del af DigiPlex’s succes skyldes vores nordiske strategi med en lokal forankring, der sikrer tæthed til kunderne og deres individuelle behov. Ansættelsen af Anders Hansen er et vigtigt skridt i den retning og et led i vores offentliggjorte investeringsstrategi med flere datacentre i Danmark, udtaler Gisle M. Eckhoff, CEO hos DigiPlex ifølge en pressemeddelelse.

Indtil videre har det norske selskab et enkelt datacenter i Danmark, der blev åbnet i maj, og som huser store dele af Telias digitale infrastruktur. DigiPlex håber dog på at åbner flere de kommende år.

VMware lancerer nyt partnerprogram

Den globale it-virksomhed VMware introducerer et nyt partner program, der skal udvide samarbejdsmulighederne for selskabets partnere.

Programmet kommer til at gå under navnet Partner Connect og kommer til at træde i kraft fra 2020.

"Med VMware Partner Connect konceptet introducerer vi en ny måde at samarbejde med vores partnere på. Vi har lyttet til feedbacken fra partnerne, og VMware Partner Connect vil være vores unikke partnerprogram, der passer til alle forretningsmodeller," siger VMwares danske landechef, Lars-Bo Klausen.

Medstifter af Facebook opfordrer til opsplitning af selskabet

En af medstifterne af verdens største sociale medie, Facebook, kommer med en opsigtsvækkende opfordring.

Han opfordrer nemlig en af de andre medstiftere, den nuværende direktør Mark Zuckerberg, til at opsplitte Facebook. En ide som flere amerikanske politikere allerede har luftet.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Mere konkret foreslår medstifteren, at Facebook skiller nogle af sine opkøb ud i andre selskaber, så Instagram og Whatsapp igen bliver selvstændige virksomheder.

"Mark (Zuckerberg, red.) kan ene mand beslutte, hvordan Facebooks algoritmer skal indstilles og dermed hvad folk ser i deres newsfeed, hvilken indstilling for privatliv, de kan bruge, og selv hvilke beskeder, der bliver leveret," skriver Chris Hughes ifølge Finans.