Artikel top billede

Derfor er alt det, som du troede, at du vidste om prefabrikerede datacentre opdigtet...

Klumme: Præfabrikerede bygninger har eksisteret i mere end et årti - og meget længere uden for datacenter-verdenen. Den fortsætter også med at udvikle sig i takt med, at flere og flere leverandører udvikler ny teknologi og tjenester.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Misforståelser har for vane at blive hængende - især i en tid med 'fake news'.

Tag for eksempel ideen om, at rækkefølgen på vin eller øl, har en vis effekt på, hvor kraftige tømmermænd du føler næste dag. Øl inden vin er fint, men vin før øl? Åh nej!.

Virkeligheden er, at det er meget mere et spørgsmål om, hvor meget alkohol du indtager, og ikke rækkefølgen på den type alkohol der bliver indtaget . De fleste mennesker ved sikkert dybt inde, at det er vrøvl, men er stadig glade for at dele ud af rådene eller tilskrive hovedpinen til et forsvarsløst glas Chablis.

Sandheden er, at mange beslutninger er instinktive og baseret på langvarige overbevisninger snarere end de er koldt logiske, som vi måske vil tro. Og på trods af den mængde af intelligens og forskning, der findes, gælder det også for beslutninger på arbejdspladsen (såvel som i baren).

Datacenter-industrien, har ligesom andre sektorer, sin andel af misforståelser, myter og generelle overbevisninger. At det er en industri, der i høj grad er baseret på at opretholde sikkerhed og oppetid, betyder ofte, at konservativ, fastlagt tænkning har forrang. Det er bedre at være sikker (og forblive med det du kender) end at være ked af det (invester i noget nyt eller uprøvet).

Som følge heraf er der en bred vifte af nye og potentielt disruptive teknologier, der har mulighed for at forbedre effektiviteten og effektiviteten, men risikerer at blive blokeret af forældet eller bare forkert gør-som-de-andre tænkning.

Tag for eksempel præfabrikerede modulopbyggede (PFM) datacentre. I stedet for konventionelle - eller “stick builds” - der er afhængige af en masse byggeri på stedet, indebærer PFM helt enkelt at samle enheder eller moduler af datacenterinfrastruktur på fabrikker og derefter sende dem til stedet.

Teknologien har eksisteret i mere end et årti - og meget længere uden for datacenter-verdenen. Den fortsætter også med at udvikle sigi takt med, at flere og flere leverandører udvikler ny teknologi og tjenester.

På trods af denne arv og fortsatte innovation fortsætter misforståelser om PFM-datacentre, herunder at teknologien stadig ikke er bevist, og at den ikke har udviklet sig fra tidligere designs.

Logik, fakta og bevis overtrumfer ikke altid fast forankret tænkning, men lad os tage chancen for det er på tide at punktere nogle af disse misforståelser:

PFM-datacentre er et nicheprodukt

Ja, PFM-faciliteter optager stadig en relativt lille del af markedet. Men den del kan kun forvente at vokse.

Efterspørgsel fra colocation-udbydere, der er tilhængere af agiliteten - og evnen til at tilføre kapacitet efter behov - samt den fremtidige efterspørgsel efter nye edge mikro-datacentre relateret til 5G er blot nogle af bannerførerne.

Ifølge industrianalytikerne fra 451 Research er markedet for PFM-datacentre forventet at vækste med en femårig sammensat vækstrate (CAGR) på 14,4 procent frem til 2021, når den vil have nået 4,4 milliarder dollar.

"PFM-metoden bliver den foretrukne måde at udvide og opbygge ny datacenter-kapacitet samt nøglefærdige eller kritiske delsystemer. Underbygget af industrielle processer har det forskellige fordele med hensyn til kvalitetskontrol, installationshastighed og konstruktionskonformitet," sagde Daniel Bizo, hovedanalytiker hos 451 Research for nylig.

PFM-datacentre er kun containere

Den kendsgerning, at den første bølge af PFM-produkter fra it-virksomheder som Sun Microsystems var baseret på ISO-beholdere, har betydet, at denne formfaktor fortsat er tæt forbundet med udtrykket PFM - måske til skade for en bredere accept af teknologien. Selv om PFM nu omfatter hele spektret af datacenterinfrastruktur - fra rækker til rum til fulde faciliteter samt kraft- og termisk infrastruktur - opfattelsen af, at PFM = containere fortsætter. Den fortsatte udfordring for datacenterbranchen er at formidle bredden og fleksibiliteten af design, som PFM kan tilføre.

PFM er dyrere end konventionelle bygninger

En af de mest kraftfulde fordele ved et PFM datacenter er, at det ikke kræver, at værdien af hurtigere implementering skal vejes op mod de ekstraomkostninger, der normalt er forbundet med hurtigere levering.

PFM-datacentre udnytter stordriftsfordele og strømlinede processer muliggjort ved offsite samling for at muliggøre hurtigere implementering ved lavere TCO. PFM's økonomi er så attraktivt, at de kan ændre costbenefit-analysen vedrørende udvidelse af et eksisterende anlæg i forhold til en nybyggeri.

Et PFM-datacenter kan gøre det muligt for en organisation at flytte et datacenter til et mere ønskeligt sted til omtrent samme pris som udvidelse og opdatering af et eksisterende anlæg.

PFM-faciliteter er mindre stærke og / eller sikre

Ja, nogle PFM-formfaktorer, især containerlignende design, eller endda mikrodata-center muligheder, er bærbare.

De kan leveres på en lastbil og om nødvendigt flyttes til et andet sted. Men denne fleksibilitet har ingen betydning for fysisk sikkerhed eller elasticitet. Når det er omgivet af de samme fysiske sikkerhedsbarrierer - hegn, fælder, vagter - som konventionelle bygninger, er PFM-faciliteter lige så sikre.

Faktisk er PFM-faciliteter sandsynligvis mindre tilbøjelige til at opleve fejl, fordi den afgørende testning og endog nogle gange idrifttagning kan ske under fabriksforhold. For-integration af komponenter betyder også, at vedligeholdelsesproblemer, der opstår fra komponenter, der ikke installeres korrekt, reduceres.

Endelig har certificeringsorganisationen for datacentreindustrien, Uptime Institute, udviklet sit Tier-Ready-program for at strømline certificeringen af faciliteter, der er bygget delvist eller i alt ved hjælp af PFM-komponenter.

PFM handler kun om “whitespace”

PFM handler ikke kun om at erstatte stick-build teknikker.

PFM er en fleksibel teknologi, som kan bruges til at udvide konventionelt konstruerede faciliteter.

Eksempelvis kan specialiserede PFM-enheder implementeres for at tilføje ekstra strøm (UPS) eller kølekapacitet til en eksisterende facilitet, der kan have tilstrækkelig whitespace, men er begrænset af et termisk eller “resilience” perspektiv. Et specifikt eksempel på denne teknologi i aktion er Vertiv's Power Module produktfamilie.

Power Module er designet til at blive implementeret i nye eller eksisterende anlæg, der kræver en fleksibel og fleksibel måde at opdele strømfordeling og styrke på.

PFM-faciliteter ser grimt ud

PFM-design er anvendelig på alt fra hele faciliteter, som ikke kan skelnes fra konventionelt byggede steder til enkelt-rack mikro-datacentre til understøttelse af adge computerkrav, der kan integreres i en smukt designet kontorbygning.

Et godt eksempel på førstnævnte er T-Systems 'Cerdanyola del Vallès datacenter i Barcelona. Selvom den er bygget ved hjælp af en PFM-tilgang, ser den udvendigt ud som en konventionel bygning. Det er i øjeblikket et af de største modulære datacentre for T-Systems i Spanien, med en modulær IT-belastningskapacitet på 1,1 MW, skalerbar op til 5 MW i fremtidige faser. Anlægget modtog også Data Center Market Award for det mest innovative projekt i Spanien og er blevet anerkendt af Uptime Institute for at levere 99,98 procent tilgængelighed.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.