Artikel top billede

Elon Musk klar med splinterny raket: Vil sende folk i rummet inden for et par år

Tesla- og PayPal-milliardær Elon Musk er klar med ny raket, der inden for nogle måneder skal sendes i rummet og inden for et par år skal medbringe rum-passagerer.

Super-iværksætteren Elon Musk er ikke kendt for at hvile på laurbærrene, og han er godt i gang med næste vision efter PayPal og Tesla: At sende mennesker i rummet.

I weekenden løftede Elon Musk i lokaler i sit rumcenter i Boca Chica i Texas den nyeste iteration af rumraketten Starship samt en ret ambitiøs udviklingsplan, der skal udmønte sig i at sende mennesker til både månen og til Mars.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vurderede Elon Musk, at Starship kunne komme i kredsløb om jorden i de første testflyvninger inden for få måneder.

Ifølge Elon Musk vil Starship bringe de første rum-passagerer på tur ud i rummet inden for et par år.

“Det kritiske gennembrud, der er nødvendigt for at gøre os til en rum-farende civilisation, er at få rum-rejser til at være som fly-rejser,” sagde han.

Starship-fartøjet er designet til at kunne medbringe adskillige passagerer til månen og Mars, sagde han.

Fartøjet udgør den øverste halvdel af den samlede rum-raket på 118 meter. Nederst står Falcon 1, der allerede har været testet på rum-rejser.

Elon Musk har allerede solgt en billet til den første tur - nemlig til den japanske milliardær Yusaku Masezawa.

Selskabet har siden sommer testet en trebenet prototype på en raket med navnet Starhopper, der drives af en ny generations raketmotor, der hedder Raptor.

Elon Musk får finansiel støtte af det amerikanske rumagentur, Nasa, i arbejdet med at udvikle rum-fartøjerne. Nasa sigter selv efter at sende mennesker til månen i 2024 under det såkaldte Artemis-program.

Du kan se video med præsentationen fra Reuters her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.