Elon Musk klar med splinterny raket: Vil sende folk i rummet inden for et par år

Tesla- og PayPal-milliardær Elon Musk er klar med ny raket, der inden for nogle måneder skal sendes i rummet og inden for et par år skal medbringe rum-passagerer.

Super-iværksætteren Elon Musk er ikke kendt for at hvile på laurbærrene, og han er godt i gang med næste vision efter PayPal og Tesla: At sende mennesker i rummet.

I weekenden løftede Elon Musk i lokaler i sit rumcenter i Boca Chica i Texas den nyeste iteration af rumraketten Starship samt en ret ambitiøs udviklingsplan, der skal udmønte sig i at sende mennesker til både månen og til Mars.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vurderede Elon Musk, at Starship kunne komme i kredsløb om jorden i de første testflyvninger inden for få måneder.

Ifølge Elon Musk vil Starship bringe de første rum-passagerer på tur ud i rummet inden for et par år.

“Det kritiske gennembrud, der er nødvendigt for at gøre os til en rum-farende civilisation, er at få rum-rejser til at være som fly-rejser,” sagde han.

Starship-fartøjet er designet til at kunne medbringe adskillige passagerer til månen og Mars, sagde han.

Fartøjet udgør den øverste halvdel af den samlede rum-raket på 118 meter. Nederst står Falcon 1, der allerede har været testet på rum-rejser.

Elon Musk har allerede solgt en billet til den første tur - nemlig til den japanske milliardær Yusaku Masezawa.

Selskabet har siden sommer testet en trebenet prototype på en raket med navnet Starhopper, der drives af en ny generations raketmotor, der hedder Raptor.

Elon Musk får finansiel støtte af det amerikanske rumagentur, Nasa, i arbejdet med at udvikle rum-fartøjerne. Nasa sigter selv efter at sende mennesker til månen i 2024 under det såkaldte Artemis-program.

Du kan se video med præsentationen fra Reuters her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.