Artikel top billede

Elon Musk klar med splinterny raket: Vil sende folk i rummet inden for et par år

Tesla- og PayPal-milliardær Elon Musk er klar med ny raket, der inden for nogle måneder skal sendes i rummet og inden for et par år skal medbringe rum-passagerer.

Super-iværksætteren Elon Musk er ikke kendt for at hvile på laurbærrene, og han er godt i gang med næste vision efter PayPal og Tesla: At sende mennesker i rummet.

I weekenden løftede Elon Musk i lokaler i sit rumcenter i Boca Chica i Texas den nyeste iteration af rumraketten Starship samt en ret ambitiøs udviklingsplan, der skal udmønte sig i at sende mennesker til både månen og til Mars.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vurderede Elon Musk, at Starship kunne komme i kredsløb om jorden i de første testflyvninger inden for få måneder.

Ifølge Elon Musk vil Starship bringe de første rum-passagerer på tur ud i rummet inden for et par år.

“Det kritiske gennembrud, der er nødvendigt for at gøre os til en rum-farende civilisation, er at få rum-rejser til at være som fly-rejser,” sagde han.

Starship-fartøjet er designet til at kunne medbringe adskillige passagerer til månen og Mars, sagde han.

Fartøjet udgør den øverste halvdel af den samlede rum-raket på 118 meter. Nederst står Falcon 1, der allerede har været testet på rum-rejser.

Elon Musk har allerede solgt en billet til den første tur - nemlig til den japanske milliardær Yusaku Masezawa.

Selskabet har siden sommer testet en trebenet prototype på en raket med navnet Starhopper, der drives af en ny generations raketmotor, der hedder Raptor.

Elon Musk får finansiel støtte af det amerikanske rumagentur, Nasa, i arbejdet med at udvikle rum-fartøjerne. Nasa sigter selv efter at sende mennesker til månen i 2024 under det såkaldte Artemis-program.

Du kan se video med præsentationen fra Reuters her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere