Artikel top billede

Klagenævn: Styrelse burde ikke have holdt udbudsmøde med Netcompany om kæmpe-kontrakt

Digitaliseringsstyrelsen burde ikke have holdt møde med Netcompany, inden kæmpekontrakt om Digital Post blev underskrevet, lyder det fra Klagenævn fra Udbud. Kontrakten blev senere ophævet efter klage fra rival.

Digitaliseringsstyrelsen får kritik fra Klagenævnet for Udbud for at have holdt møde med Netcompany før den formelle underskrivelse af kontrakt om Digital Post.

Det sker i en ny afgørelse fra Klagenævnet for Udbud, der har behandlet en klage fra e-Boks over forløbet.

200 millioner kroner

Det vakte en del opsigt, da Digitaliseringsstyrelsen i efteråret 2018 besluttede sig for at udskyde og senere annullere hele udbuddet til mere end 200 millioner kroner.

Både Netcompany og e-Boks afleverede deres tilbud på kæmpeordren om levering af Danmarks næste digitale post-løsning i begyndelsen af marts.

Men styrelsen afviste senere begge tilbud, i det de begge ikke levede op til en række minimumskrav vedrørende opsætning af tidsplaner.

“I november 2018 besluttede Digitaliseringsstyrelsen at tildele opgaven til Netcompany. I december 2018 valgte den nuværende leverandør e-Boks at klage over tildelingen af kontrakten til Netcompany,” meddeler Digitaliseringsstyrelsen nu.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe Digital Post-udbud udskudt i månedsvis: Tilbud fra e-Boks og Netcompany afvises på grund af omfattende fejl.

Styrelsen meddeler nu, at det var ‘den rigtige beslutning’ at annullere udbuddet i lyset af den nye afgørelse fra Klagenævnet for Udbud.

“e-Boks får derudover medhold i klagepunkt om, at Digitaliseringsstyrelsen ikke burde have holdt et møde med Netcompany inden kontrakten formelt var tildelt. Mødet fandt sted efter Digitaliseringsstyrelsens udarbejdelse af det evalueringsnotat, som ligger til grund for afgørelsen, men inden kontrakten formelt var tildelt,” lyder det.

For godt en uge kom det frem, at Netcompany står til at vinde genududdet til 215 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Netcompany vinder kontroversielt kæmpeudbud om digital post.

Udbuddet er imidlertid ikke afgjort, da e-Boks også har klaget over denne afgørelse.

Du finder meddelelsen fra Digitaliseringsstyrelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.