Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Klagenævn: Styrelse burde ikke have holdt udbudsmøde med Netcompany om kæmpe-kontrakt

Digitaliseringsstyrelsen burde ikke have holdt møde med Netcompany, inden kæmpekontrakt om Digital Post blev underskrevet, lyder det fra Klagenævn fra Udbud. Kontrakten blev senere ophævet efter klage fra rival.

Digitaliseringsstyrelsen får kritik fra Klagenævnet for Udbud for at have holdt møde med Netcompany før den formelle underskrivelse af kontrakt om Digital Post.

Det sker i en ny afgørelse fra Klagenævnet for Udbud, der har behandlet en klage fra e-Boks over forløbet.

200 millioner kroner

Det vakte en del opsigt, da Digitaliseringsstyrelsen i efteråret 2018 besluttede sig for at udskyde og senere annullere hele udbuddet til mere end 200 millioner kroner.

Både Netcompany og e-Boks afleverede deres tilbud på kæmpeordren om levering af Danmarks næste digitale post-løsning i begyndelsen af marts.

Men styrelsen afviste senere begge tilbud, i det de begge ikke levede op til en række minimumskrav vedrørende opsætning af tidsplaner.

“I november 2018 besluttede Digitaliseringsstyrelsen at tildele opgaven til Netcompany. I december 2018 valgte den nuværende leverandør e-Boks at klage over tildelingen af kontrakten til Netcompany,” meddeler Digitaliseringsstyrelsen nu.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe Digital Post-udbud udskudt i månedsvis: Tilbud fra e-Boks og Netcompany afvises på grund af omfattende fejl.

Styrelsen meddeler nu, at det var ‘den rigtige beslutning’ at annullere udbuddet i lyset af den nye afgørelse fra Klagenævnet for Udbud.

“e-Boks får derudover medhold i klagepunkt om, at Digitaliseringsstyrelsen ikke burde have holdt et møde med Netcompany inden kontrakten formelt var tildelt. Mødet fandt sted efter Digitaliseringsstyrelsens udarbejdelse af det evalueringsnotat, som ligger til grund for afgørelsen, men inden kontrakten formelt var tildelt,” lyder det.

For godt en uge kom det frem, at Netcompany står til at vinde genududdet til 215 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Netcompany vinder kontroversielt kæmpeudbud om digital post.

Udbuddet er imidlertid ikke afgjort, da e-Boks også har klaget over denne afgørelse.

Du finder meddelelsen fra Digitaliseringsstyrelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere