Artikel top billede

Antivirus-leverandør ramt af hackerangreb: Medarbejder fik stjålet sine loginoplysninger

Den kendte it-sikkerhedsleverandør Avast er selv blevet offer for et hackerangreb, der har ramt selskabets interne netværk.

Det tjekkiske sikkerhedsfirma Avast, med mere end 400 millioner kunder verden over, er blevet ramt af et hackerangreb på sit interne netværk.

Det fortæller selskabet selv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Selskabet opdagede allerede 23. september, at der foregik noget mistænkeligt i selskabets systemer.

Læs også: Windows-patch kan få computere med installeret antivirus-software fra Sophos, Avast og McAfee til at crashe

Herefter blev både den tjekkiske efterretningstjeneste, BIS, samt det tjekkiske politi involveret i sagen.

Hackerne fik adgang til selskabet ved at kompromitere en ansats VPN-oplysninger.

"Brugeren, hvis loginoplysninger blev kompromiteret, havde ingen admin privilegier. Det lykkedes dog bagmanden at få adgang til admin privilegierne gennem et succesfuldt 'privilege escalation,' fortæller selskabet it-sikkerhedschef, Jaya Baloo.

Alt tyder ifølge efterforskerne på, at der er tale om en kinesisk hackergruppe, der har forsøgt at placere malware på det populære renseværktøj CCleaner.

Målet var tilsyneladende et lignende angreb på værktøjet, som skete i 2017, hvor CCleaner blev misbrugt til at skaffe data om it-selskaber som Cisco og Microsoft.

Læs mere her: CCleaner har været hacket og inficeret i ugevis: Her er hackernes virkelige mål med angrebet (og det var ikke dig)

Ifølge Avast er der tale om et ekstremt avacenteret angreb, hvor hackeren forsøgte at skjule alle spor efter sig. Selskabet selv mener ikke at kunne afgøre, hvem der står bag angrebet.

Avast har tidligere vundet priser for bedste antivirusprogram af den uafhængigorganisation AV Comparatives.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.