Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Antivirus-leverandør ramt af hackerangreb: Medarbejder fik stjålet sine loginoplysninger

Den kendte it-sikkerhedsleverandør Avast er selv blevet offer for et hackerangreb, der har ramt selskabets interne netværk.

Det tjekkiske sikkerhedsfirma Avast, med mere end 400 millioner kunder verden over, er blevet ramt af et hackerangreb på sit interne netværk.

Det fortæller selskabet selv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Selskabet opdagede allerede 23. september, at der foregik noget mistænkeligt i selskabets systemer.

Læs også: Windows-patch kan få computere med installeret antivirus-software fra Sophos, Avast og McAfee til at crashe

Herefter blev både den tjekkiske efterretningstjeneste, BIS, samt det tjekkiske politi involveret i sagen.

Hackerne fik adgang til selskabet ved at kompromitere en ansats VPN-oplysninger.

"Brugeren, hvis loginoplysninger blev kompromiteret, havde ingen admin privilegier. Det lykkedes dog bagmanden at få adgang til admin privilegierne gennem et succesfuldt 'privilege escalation,' fortæller selskabet it-sikkerhedschef, Jaya Baloo.

Alt tyder ifølge efterforskerne på, at der er tale om en kinesisk hackergruppe, der har forsøgt at placere malware på det populære renseværktøj CCleaner.

Målet var tilsyneladende et lignende angreb på værktøjet, som skete i 2017, hvor CCleaner blev misbrugt til at skaffe data om it-selskaber som Cisco og Microsoft.

Læs mere her: CCleaner har været hacket og inficeret i ugevis: Her er hackernes virkelige mål med angrebet (og det var ikke dig)

Ifølge Avast er der tale om et ekstremt avacenteret angreb, hvor hackeren forsøgte at skjule alle spor efter sig. Selskabet selv mener ikke at kunne afgøre, hvem der står bag angrebet.

Avast har tidligere vundet priser for bedste antivirusprogram af den uafhængigorganisation AV Comparatives.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere