Artikel top billede

(Foto: Frederik Danvig)

Efter dramatisk tilbagegang i fjor: Nu forudser Apple at nye produkter vil skabe markant vækst

Nye Airpods og nye streaming-tjenester skal sikre Apple fremgang, lyder det fra selskabets topchef Tim Cook, der forventer et stort julesalg.

Et skuffende iPhone-salg op mod jul betød, at Apple sidste år for første gang i 17 år måtte nedjustere sine økonomiske forventninger betragteligt.

Men i år forventer selskabet, at et stærkt julesalg igen vil sende selskabet på vækstkurs.

Det kom frem da Apple sent onsdag aften fremlagde sit seneste kvartalsregnskab.

”Vi er meget optimistiske, når det gælder julesalget,” sagde selskabets administrerende direktør Tim Cook ifølge Bloomberg, da regnskabet blev præsenteret.

Nye produkter skal sikre fremgang

Apples optimisme knytter sig især til selskabets digitale tjenester og kropsbåren teknologi, også kendt som wearables.

I den første kategori finder vi blandt andet selskabets nye streamingtjeneste Apple TV+, der går i luften 1. november samt det nye kreditkort Apple Card.

I wearables-kategorien finder vi selskabets trådløse høretelefoner Airpods samt Apple Watch. Så sent som i denne uge præsenterede Apple et par nye trådløse høretelefoner med navnet Airpods Pro.

Håber på stop for handelskrig

Samtidig oplyser Tim Cook til Reuters, at det er hans forhåbning, at USA og Kina kan indgå en aftale, der stopper handelskrigen mellem de to nationer.

”Jeg kender ikke kapitlerne i den bog, men jeg tror det vil ske før eller siden,” siger Tim Cook til Reuters om handelskrigen og tilføjer

”Jeg håber, at det vil ske i den kommende kvartal, men nu må vi se.”

Apples kvartalsregnskab viste et overskud på 64 milliarder dollar, hvilket er selskabets højeste nogensinde, hvilket i høj grad skyldes fremgang inden for digitale tjenester og wearables.

Til gengæld gik salget af Apples vigtigste produkt, iPhone, tilbage med 9,2 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere