Ekspert om Huawei-afsløring: "Det her er det klareste eksempel på, at man bruger tech-virksomhederne til politisk pression"

Den kinesiske stat bruger store tech-virksomheder som Huawei som politisk afpresning, vurderer en ekspert.

Tech-giganter som Huawei bliver aktivt brugt, som en del af det kinesiske regimes udenrigspolitik.

Det vurderer forskeren André Ken Jakobsson i et interview med Politiken nu, at vi har fået bevis for.

Det sker efter at det er blevet afsløret, at den kinesiske ambassadør i Danmark har stillet Færøerne en frihandelsaftale i udsigt, hvis det færøske teleselskab Føroya Tele valgte Huawei som 5G-leverandør.

Læs også: Hemmelig optagelse afslører: Kinas ambassadør pressede Færøerne til at vælge Huawei som 5G-leverandør

Afsløret af lydoptagelse
Afsløringen fremgår af lydoptagelser, der er under fogedforbud i Færørerne, som Berlingske nu har fået kendskab til indholdet af.

"Det her afslører Kinas brug af store tech-virksomheder til at skabe økonomisk afhængighed. Der har været anklager før, men det her er det klareste eksempel på, at man bruger techvirksomhederne til politisk pression," siger André Ken Jakobsen, postdoc ved Center for Militære Studier ved Københavns Universitet, i et interview med Politiken.

Huawei har tidligere argumenteret for, at selskabet er helt uafhængige af den kinesiske stat. Men det argumenter bliver ifølge André Ken Jakobsson sværere for selskabet at løfte.

Læs også: Huawei gennemfører succesfuld 5G-test på Færøerne: Åbner snart lynhurtig forbindelse til udvalgte kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Top 100: Her er Danmarks 10 bedste tele- og netværksvirksomheder
Computerworld Top 100 2020 Computerworld har endnu engang kåret Danmarks bedste virksomhed inden for tele og netværksudstyr. Se hele listen her.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.