Artikel top billede

Ekspert om Huawei-afsløring: "Det her er det klareste eksempel på, at man bruger tech-virksomhederne til politisk pression"

Den kinesiske stat bruger store tech-virksomheder som Huawei som politisk afpresning, vurderer en ekspert.

Tech-giganter som Huawei bliver aktivt brugt, som en del af det kinesiske regimes udenrigspolitik.

Det vurderer forskeren André Ken Jakobsson i et interview med Politiken nu, at vi har fået bevis for.

Det sker efter at det er blevet afsløret, at den kinesiske ambassadør i Danmark har stillet Færøerne en frihandelsaftale i udsigt, hvis det færøske teleselskab Føroya Tele valgte Huawei som 5G-leverandør.

Læs også: Hemmelig optagelse afslører: Kinas ambassadør pressede Færøerne til at vælge Huawei som 5G-leverandør

Afsløret af lydoptagelse

Afsløringen fremgår af lydoptagelser, der er under fogedforbud i Færørerne, som Berlingske nu har fået kendskab til indholdet af.

"Det her afslører Kinas brug af store tech-virksomheder til at skabe økonomisk afhængighed. Der har været anklager før, men det her er det klareste eksempel på, at man bruger techvirksomhederne til politisk pression," siger André Ken Jakobsen, postdoc ved Center for Militære Studier ved Københavns Universitet, i et interview med Politiken.

Huawei har tidligere argumenteret for, at selskabet er helt uafhængige af den kinesiske stat. Men det argumenter bliver ifølge André Ken Jakobsson sværere for selskabet at løfte.

Læs også: Huawei gennemfører succesfuld 5G-test på Færøerne: Åbner snart lynhurtig forbindelse til udvalgte kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere