Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Ekspert om Huawei-afsløring: "Det her er det klareste eksempel på, at man bruger tech-virksomhederne til politisk pression"

Den kinesiske stat bruger store tech-virksomheder som Huawei som politisk afpresning, vurderer en ekspert.

Tech-giganter som Huawei bliver aktivt brugt, som en del af det kinesiske regimes udenrigspolitik.

Det vurderer forskeren André Ken Jakobsson i et interview med Politiken nu, at vi har fået bevis for.

Det sker efter at det er blevet afsløret, at den kinesiske ambassadør i Danmark har stillet Færøerne en frihandelsaftale i udsigt, hvis det færøske teleselskab Føroya Tele valgte Huawei som 5G-leverandør.

Læs også: Hemmelig optagelse afslører: Kinas ambassadør pressede Færøerne til at vælge Huawei som 5G-leverandør

Afsløret af lydoptagelse

Afsløringen fremgår af lydoptagelser, der er under fogedforbud i Færørerne, som Berlingske nu har fået kendskab til indholdet af.

"Det her afslører Kinas brug af store tech-virksomheder til at skabe økonomisk afhængighed. Der har været anklager før, men det her er det klareste eksempel på, at man bruger techvirksomhederne til politisk pression," siger André Ken Jakobsen, postdoc ved Center for Militære Studier ved Københavns Universitet, i et interview med Politiken.

Huawei har tidligere argumenteret for, at selskabet er helt uafhængige af den kinesiske stat. Men det argumenter bliver ifølge André Ken Jakobsson sværere for selskabet at løfte.

Læs også: Huawei gennemfører succesfuld 5G-test på Færøerne: Åbner snart lynhurtig forbindelse til udvalgte kunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere