Artikel top billede

(Foto: NicoElNino / NicoElNino)

Kæmpe mangel på it-sikkerhedsfolk i Norden: Syv ud af ti it-selskaber har svært ved at finde kompetent personale

Syv ud af ti nordiske it-selskaber har svært ved at finde og fastholde medarbejdere, der er kvalificerede til at levere it-sikkerhedsløsninger. Det viser en ny undersøgelse.

De skandinaviske it-selskaber har store problemer med at finde kompetente it-sikkerhedsfolk.

Syv ud af ti it-virksomheder døjer med at finde, ansætte og fastholde personale, der er kyndige inden for it-sikkerhed, viser en ny undersøgelse fra konsulenthuset Sophos.

Det skriver Version2.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i besvarelser fra 328 it-selskaber og myndigheder i Finland, Sverige og Danmark.

Læs også: Nye password-krav til Aula på vej: Men bliver mødt med kritik

20 procent af respondenterne svarer desuden, at manglen på kompetent arbejdskraft er den største udfordring for it-sikkerheden.

"Undersøgelsen bekræfter, at it-sikkerhed i mange tilfælde er et umuligt puslespil. Ressourcerne matcher ikke trusselsbilledet. Særligt når det gælder udbuddet af it-sikkerhedseksperter," fortæller Allan Widell, der som dansk landechef for Sophos står bag den danske del af undersøgelsen, til Version2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere