Artikel top billede

Kæmpe mangel på it-sikkerhedsfolk i Norden: Syv ud af ti it-selskaber har svært ved at finde kompetent personale

Syv ud af ti nordiske it-selskaber har svært ved at finde og fastholde medarbejdere, der er kvalificerede til at levere it-sikkerhedsløsninger. Det viser en ny undersøgelse.

De skandinaviske it-selskaber har store problemer med at finde kompetente it-sikkerhedsfolk.

Syv ud af ti it-virksomheder døjer med at finde, ansætte og fastholde personale, der er kyndige inden for it-sikkerhed, viser en ny undersøgelse fra konsulenthuset Sophos.

Det skriver Version2.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i besvarelser fra 328 it-selskaber og myndigheder i Finland, Sverige og Danmark.

Læs også: Nye password-krav til Aula på vej: Men bliver mødt med kritik

20 procent af respondenterne svarer desuden, at manglen på kompetent arbejdskraft er den største udfordring for it-sikkerheden.

"Undersøgelsen bekræfter, at it-sikkerhed i mange tilfælde er et umuligt puslespil. Ressourcerne matcher ikke trusselsbilledet. Særligt når det gælder udbuddet af it-sikkerhedseksperter," fortæller Allan Widell, der som dansk landechef for Sophos står bag den danske del af undersøgelsen, til Version2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere