Flere sikkerhedshuller fundet i populær app: Hackere har fået adgang til mindreåriges personlige oplysninger

Sikkerhedseksperter fra Check Point har fundet en række sikkerhedshuller i den populære app TikTok, der primært bliver brugt af børn og unge. Omkring 200.000 danskere er tildmeldt den populære app.

Verden over er den kinesiske video-app TikTok blevet et kæmpe hit særligt blandt børn og unge.

Men sikkerhedseksperter fra Check Point har fundet flere sikkerhedshuller i den populære app.

Etiske hackere har derfor kunne få adgang til brugernes personlige oplysninger herunder privatadresser og e-mailadresser fra brugere af den kinesisk-udviklede app.

"TikTok er lige nu et af de mest populære sociale medieapplikationer i verden, specielt hos børn og unge. Vores seneste undersøgelse viser dog, at selv de mest populære apps stadig er i fare og sårbare overfor angreb fra hackere," lyder det fra Oded Vanunu, der er chef for Check Points Product Vulnerability Research-afdeling i en pressemeddelelse.

Læs også: Dansk professor: Kan vi overhovedet løse noget som helst ved at kræve gennemsigtighed i data og algoritmer?

Video-appen har mere end én milliard brugere på verdensplan og alene i Danmark er der 200.000 unge helt ned til tiårsalderen, der bruger tjenesten, vurderer Check Point.

Forfalskede sms'er
Hackerne fik adgang til brugernes oplyninger ved at sende en sms til en TikTok-bruger med et inficeret link. Herefter var der fri adgang til offerets profil og dermed personlige data, som er indtastet i appen.

"Sårbarhederne vi har fundet, giver hackere adgang til en masse private informationer, som i dette tilfælde også potentielt involverer mange mindreårige helt ned til 10 år, som ofte slet ikke er opmærksomme på denne type af trusler og er lette ofre for hackerne," skriver Check Point.

Læs også: Den populære app TikTok under anklage: Bliver teenageres data delt med Kina?

Derfor giver Check Points fund anledning til en klar opfordring fra det israelsk-stiftet selskab.

"Problemet er, at de fleste brugere antager, at de er beskyttet af den app, de anvender. Det er derfor vigtigt, at vi lærer vores børn om sikker adfærd på nettet, og ikke klikker på links de ikke kender."

Sikkerhedshullet er lukket igen
Check Point har været i kontakt med selskabet bag TikTok, der har udsendt en opdatering, der lukker hullet til brugernes personoplysninger.

Derfor er opfordringen som altid, at alle brugere holder appen opdateret med den seneste software.

Læs også: Viral kinesisk foto-app ramt af store privacy-bekymringer

"TikTok er forpligtet til at beskytte brugernes data. Som mange andre organisationer, opfordrer vi ansvarlige sikkerhedseksperter til personligt at fortælle os, hvis der er nogen nul-dags sårbarheder vi bør forholde os til," skriver TikTok selv i forbindelse med sårbarheden.

Den verdensomspændende app har tidligere været under beskydning. Særligt på grund af dens oprindelsesland, som ofte får eksperter til at spekulere på, hvor brugernes data havner henne.

Sidste år oplevede en anden kinesisk app, FaceApp, også stor popularitet i hele verden, hvilket affødte spekulation om brugernes data hos flere eksperter.

Læs også: It-kriminelle udnytter viralt app-hit til hackerangreb: Sådan får hackere adgang til din mobilYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.