Regeringen lancerer Danmarks første nationale robotstrategi: Se den her

Danmark har fået landets første robotstrategi. "Det skal ikke være Hollywood, men Danmark der er kendt for robotter," lyder det fra et begejstret DI.

Regeringen med uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), og klima-, energi- samt forsyningsminister, Dan Jørgensen (S), i spidsen har mandag lanceret Danmarks første nationale robotstrategi.

Lanceringen af robotstrategien, som blandt andet skal være med til at sikre, at robotindustrien bidrager til den grønne omstilling, og at Danmark udnytter de potentialer, der er i at udvikle og bruge robotter, fandt sted hos robotvirksomheden Universal Robots i Odense.

Den nationale robotstrategi indeholder 11 fokusområder, der skal give gode uddannelses-, forsknings- og innovationspolitiske rammer for udvikling og brug af robotteknologierne i Danmark.

"Vi skal udnytte, at vi har en af verdens førende robotindustrier – og samtidig være med til at sikre, at den også bidrager med den grønne omstilling. Det skal strategien hjælpe til med. Det er fantastisk, hvor mange muligheder robotteknologi giver os," lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen i en meddelelse, der fortsætter:

"For eksempel bliver robotter og droner brugt, når vindmøller skal vedligeholdes eller repareres. Det forkorter den tid, hvor møllen står stille og ikke producerer energi. Det sænker omkostningerne og øger effektiviteten af den vedvarende energiproduktion i Danmark – og resten af verden."

Læs også: Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"

En milliard er afsat
Samtlige partier i Folketinget har besluttet at løfte de offentlige investeringer i grøn forskning, udvikling og demonstration med en milliard kroner i 2020.

Det gælder blandt andet robot- og droneteknologisk forskning, der kan fremme den grønne omstilling.

Det skal hjælpe med at nå klimamålene, ifølge Dan Jørgensen.

"Det er netop ved at få vores grønne forskning til at rykke for alvor, at vi har en chance for at nå vores klimamål. Ikke mindst de grønne teknologier spiller en helt afgørende rolle for vores grønne omstilling. Og robot- og droneteknologien går på mange måder foran med både et kæmpe potentiale og et højt ambitionsniveau," lyder det i meddelelsen fra Dan Jørgensen.

Læs også: Se listen: Her er Danmarks 10 bedste hardware-virksomheder - vinderen har opfundet et "kæmpestort marked"

DI: "Det skal ikke være Hollywood, men Danmark der er kendt for robotter"
Lanceringen af robotstrategien vækker begejstering hos DI.

"Det skal ikke være Hollywood, men Danmark der er kendt for robotter. Derfor er regeringens strategi vigtig for at styrke Danmark som et land, hvor vi bygger og bruger verdens bedste robotter," lyder det for chef for digitaliseringspolitik i DI, Christian Hannibal, i en meddelelse.

Hele strategien med de 11 fokusområder kan findes her.
Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.