BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Regeringen lancerer Danmarks første nationale robotstrategi: Se den her

Danmark har fået landets første robotstrategi. "Det skal ikke være Hollywood, men Danmark der er kendt for robotter," lyder det fra et begejstret DI.

Regeringen med uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), og klima-, energi- samt forsyningsminister, Dan Jørgensen (S), i spidsen har mandag lanceret Danmarks første nationale robotstrategi.

Lanceringen af robotstrategien, som blandt andet skal være med til at sikre, at robotindustrien bidrager til den grønne omstilling, og at Danmark udnytter de potentialer, der er i at udvikle og bruge robotter, fandt sted hos robotvirksomheden Universal Robots i Odense.

Den nationale robotstrategi indeholder 11 fokusområder, der skal give gode uddannelses-, forsknings- og innovationspolitiske rammer for udvikling og brug af robotteknologierne i Danmark.

"Vi skal udnytte, at vi har en af verdens førende robotindustrier – og samtidig være med til at sikre, at den også bidrager med den grønne omstilling. Det skal strategien hjælpe til med. Det er fantastisk, hvor mange muligheder robotteknologi giver os," lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen i en meddelelse, der fortsætter:

"For eksempel bliver robotter og droner brugt, når vindmøller skal vedligeholdes eller repareres. Det forkorter den tid, hvor møllen står stille og ikke producerer energi. Det sænker omkostningerne og øger effektiviteten af den vedvarende energiproduktion i Danmark – og resten af verden."

Læs også: Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"

En milliard er afsat
Samtlige partier i Folketinget har besluttet at løfte de offentlige investeringer i grøn forskning, udvikling og demonstration med en milliard kroner i 2020.

Det gælder blandt andet robot- og droneteknologisk forskning, der kan fremme den grønne omstilling.

Det skal hjælpe med at nå klimamålene, ifølge Dan Jørgensen.

"Det er netop ved at få vores grønne forskning til at rykke for alvor, at vi har en chance for at nå vores klimamål. Ikke mindst de grønne teknologier spiller en helt afgørende rolle for vores grønne omstilling. Og robot- og droneteknologien går på mange måder foran med både et kæmpe potentiale og et højt ambitionsniveau," lyder det i meddelelsen fra Dan Jørgensen.

Læs også: Se listen: Her er Danmarks 10 bedste hardware-virksomheder - vinderen har opfundet et "kæmpestort marked"

DI: "Det skal ikke være Hollywood, men Danmark der er kendt for robotter"
Lanceringen af robotstrategien vækker begejstering hos DI.

"Det skal ikke være Hollywood, men Danmark der er kendt for robotter. Derfor er regeringens strategi vigtig for at styrke Danmark som et land, hvor vi bygger og bruger verdens bedste robotter," lyder det for chef for digitaliseringspolitik i DI, Christian Hannibal, i en meddelelse.

Hele strategien med de 11 fokusområder kan findes her.


mest debatterede artikler

Premium
Løbet er kørt for Intels lynhurtige lager-teknologi ’Optane’: Aflives om kort tid
Det er slut med de lynhurtige Optane-ssd diske til desktop-pc'er. Om godt en måned er løbet helt kørt.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.