Microsoft knækker en af verdens største botnet: Har inficeret millioner af computere

Microsoft har sammen med partnere i 35 lande i en koordineret aktion ryddet en af verdens hurtigstvoksende botnet med jorden efter otte års tracking og planlægning.

I en koordineret aktion med partnere i 35 lande verden over, har Microsoft knækket en af klodens hurtigst-voksende botnet, der har inficeret millioner af computere med succes.

Botnettet hedder Necurs og har ifølge Microsoft været en af jordens største botnet i det, som selskabet kalder for ‘spam email trussels-økosystemet.’

“Alene gennem en periode på 58 dage under vores efterforskning sende en enkelt Necurs-inficeret computer i alt 3,8 millioner spam-mails afsted,” meddeler Microsoft.

Ifølge Microsoft er russisk-styrede Necurs desuden blevet anvendt til at stjæle data, distribuere malware og ransomware, kryptomining og DDoS-angreb.

Et botnet er som bekendt et netværk af malware-inficerede computere, som cyberkriminelle kan styre og udnytte i samlet flok.

Ifølge Microsoft har Necurs bestået af mere end ni millioner inficerede computere, som blandt andet er blevet anvendt til at distribuere forskellige former for malware - herunder den meget skadelige Zeus-trojaner.

Microsoft meddeler, at Necurs nu disconnectes efter, at selskabet og en række partnere har tracket botnettet i otte år.

Indsatsen mod Necurs sker, efter en amerikansk domstol har givet Microsoft grønt lys til at overtage kontrollen over den amerikanske del af Necurs-botnettet.

Det er medvirkende til, at Necurs-bagmændene nu forhindres i at overtage flere domæner, hvilket er sket via en algoritme, som Microsoft nu har knækket.

“Vi har derved været i stand til præcist at beregne mere end seks millioner unikke domæner, der ville have været skabt over de kommende 25 måneder,” meddeler Microsoft.

Selskabet har rapporteret disse domæner til de lande, som de er registreret i, som så har blokeret for disse websites, som altså dermed ikke kan blive en del af Necurs-botnettet.

“Ved at overtage kontrollen med eksisterende websites og forhindre muligheden for at registrere nye websites, har vi i markant grad blokeret for botnettet,” lyder det fra Microsoft.

Microsoft vil nu sammen med en langt række ISP’er samarbejde om at rydde inficerede computere for Necurs-malware.

Du finder hele Microsofts gennemgang af sagen her.

Du kan læse mere om Necurs her: Botnet gik pludselig i mystisk dvale - nu er det tilbage med skræmmende styrke: Pas på disse mails

Læs også:

Frygtet ransomware gik pludselig i dvale - nu er der ildevarslende tegn på et comeback


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Premium
TDC tilbyder alligevel fibernet til hundredevis af kunder i Slagelse Kommune
Hundredevis af husstande i Slagelse Kommune kan alligevel få fibernet fra TDC, selv om selskabet har afblæst fiberudrulningen i kommunen.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Tre trin for at få succes med dit Machine Learning-projekt
At have succes med digital transformation gennem implementering af kunstig intelligens — og Machine Learning specifikt – afhænger i vid udstrækning af korrekt planlægning og rettidig styring af forventninger. Fejl, der foretages på ledelsesniveau, kan føre til alvorlige konsekvenser. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du effektivt kan organisere ML-udvikling og undgå de mest almindelige faldgruber. Whitepaperet er skrevet af WaveAccess, der har over 19 års erfaring inden for softwareudvikling, 5+ års erfaring med ML- og AI-projektudvikling og en portefølje på 20+ relaterede projekter inden for forskellige brancher.