Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA vil efter stort pres genoverveje gigantisk cloud-kontrakt med Microsoft

Det amerikanske forsvarsministerium Pentagon forsøger at få grønt lys fra domstolene til at genoverveje dele af den betændte cloud-kontrakt, som selskabet har indgået med Microsoft.

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, forsøger at komme ud af dele af den gigantiske cloud-kontrakt, som det fornylig indgik med Microsoft efter et langt og politisk betændt forløb.

Ifølge Reuters har Pentagon søgt om domstolenes tilladelse til at ‘genoverveje visse aspekter af beslutningen om’ at tildele Microsoft kontrakten på 10 milliarder dollar.

Microsoft vandt ordren foran Amazon, der efterfølgende i den grad har blæst til kamp mod beslutningen, som Amazon mener skal omgøres.

Amazon har hele tiden fastholdt, at selskabet tilbud har været bedre og billigere og at Microsoft har fået ordren af politiske årsager.

Ifølge Reuters har advokater, der repræsenterer den amerikanske regering nu anmodet en domstol om, at give Pentagon ‘120 dage til genoverveje visse aspekter i den udfordrede beslutning,” som det hedder.

Pentagon vil desuden genoverveje dele af bydernes pris-forslag og kigge på deres respektive markedstilbud igen, hedder det.

Med i opløbet tidligere var også IBM og Oracle, der dog begge blev siet fra i april. Tidligere har Google selv trukket sig.

Med ordren skal Microsoft levere omfattende cloud-services til det amerikanske militær - lige fra grundlæggende storage af ‘dum data’ og op til de mest avancerede services som kunstig intelligens, machine learning og levering af de mest forretningskritiske workloads i skarpe situationer.

Netop dette har været en årsagerne til den polemik, der har omgærdet aftalen.

Med ordren får Microsoft adgang til meget store mængder data med allerhøjeste betydning for den amerikanske, nationale sikkerhed.

Præsident Donald Trump har tidligere givet udtryk for bekymring over udsigten til, at Amazon skulle vinde ordren, da han ikke er meget for avisen Washington Post, som er meget kritisk over for ham.

Denne avis ejes af Amazon-stifter Jeff Bezos, og her ser præsidenten angiveligt en forstyrrende forbindelse.

Amazon er allerede nu cloud-leverandør til den amerikanske efterretningstjeneste CIA, mens Oracle er storleverandør til det amerikanske militærs nuværende it-systemer.

Læs også:

Amazon overvejer at klage over milliard-kontrakt til Microsoft: "Vi er overraskede over afgørelsen - vi er klart førende"

Amazon i åben krig med Trump: Kræver Donald Trump afhørt om mulig embedsmisbrug i gigantisk cloud-kontrakt

Domstol nedlægger forbud mod gigantisk Microsoft-kontrakt efter klager fra Amazon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere