Dansk konsulenthus taber halvdelen af bundlinjen på et år

Bundlinjen hos den danske afdeling af konsulenthuset Creuna er mere end halveret. Tilgengæld har selskabet hævet omsætningen markant, men det kan coronakrisen dog sætte en stopper for.

Creuna Danmark har fået halveret bundlinjen i 2019.

Den danske forretning har ellers været trækplasteret for det norskejede digitale bureau Creuna.

Men sådan ser det tilsyneladende ikke ud længere. Den danske afdeling har tabt mere end halvdelen af bundlinjen i forhold til 2018, viser selskabets 2019-regnskab.

På bundlinjen lander Creuna Danmark et resultat på 1,8 millioner kroner for 2019. Året før lød det tal på 4,2 millioner kroner.

Læs mere her: Pengene fortsætter med at vælte ud af et af Nordens største digitale bureauer - kun den danske forretning tjener penge

Men selvom bundlinjen skrumper, så formår selskabet at hente endnu mere på toplinjen. Omsætningen er nemlig steget med godt tre millioner kroner fra 56,3 millioner kroner i 2018 til 59,7 i det seneste regnskab.

Coronakrisen sætter en stopper for stigning i omsætningen
Det forventer selskabet dog ikke fortsætter i lyset af den nuværende coronakrise, skriver Creuna i regnskabet.

"Konsekvenserne af Covid-19 forventes at få stor negativ påvirkning på international og national økonomi og vil derfor også kunne påvirke selskabets økonomi i negativ retning," lyder det fra ledelsen i regnskabet.

Coronakrisen har dog ikke haft nogen konsekvenser for det seneste regnskab.

Læs også: Disse virksomheder vil danske it-folk helst arbejde for: Se de mest attraktive arbejdspladser

Faldet på bundlinjen ser derimod ud til at være et resultat af stigende udgifter til løn.

Personaleomkostningerne er således steget til 34,9 millioner kroner. I 2018 var udgifterne til den post på 29,7 millioner kroner.

Det norskejede selskab har samlet set et minus på fire millioner kroner i det seneste regnskab. Men det bliver altså hjulpet af en fortsat positiv udvikling i den danske del af forretningen.Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.