Artikel top billede

Dansk konsulenthus taber halvdelen af bundlinjen på et år

Bundlinjen hos den danske afdeling af konsulenthuset Creuna er mere end halveret. Tilgengæld har selskabet hævet omsætningen markant, men det kan coronakrisen dog sætte en stopper for.

Creuna Danmark har fået halveret bundlinjen i 2019.

Den danske forretning har ellers været trækplasteret for det norskejede digitale bureau Creuna.

Men sådan ser det tilsyneladende ikke ud længere. Den danske afdeling har tabt mere end halvdelen af bundlinjen i forhold til 2018, viser selskabets 2019-regnskab.

På bundlinjen lander Creuna Danmark et resultat på 1,8 millioner kroner for 2019. Året før lød det tal på 4,2 millioner kroner.

Læs mere her: Pengene fortsætter med at vælte ud af et af Nordens største digitale bureauer - kun den danske forretning tjener penge

Men selvom bundlinjen skrumper, så formår selskabet at hente endnu mere på toplinjen. Omsætningen er nemlig steget med godt tre millioner kroner fra 56,3 millioner kroner i 2018 til 59,7 i det seneste regnskab.

Coronakrisen sætter en stopper for stigning i omsætningen

Det forventer selskabet dog ikke fortsætter i lyset af den nuværende coronakrise, skriver Creuna i regnskabet.

"Konsekvenserne af Covid-19 forventes at få stor negativ påvirkning på international og national økonomi og vil derfor også kunne påvirke selskabets økonomi i negativ retning," lyder det fra ledelsen i regnskabet.

Coronakrisen har dog ikke haft nogen konsekvenser for det seneste regnskab.

Læs også: Disse virksomheder vil danske it-folk helst arbejde for: Se de mest attraktive arbejdspladser

Faldet på bundlinjen ser derimod ud til at være et resultat af stigende udgifter til løn.

Personaleomkostningerne er således steget til 34,9 millioner kroner. I 2018 var udgifterne til den post på 29,7 millioner kroner.

Det norskejede selskab har samlet set et minus på fire millioner kroner i det seneste regnskab. Men det bliver altså hjulpet af en fortsat positiv udvikling i den danske del af forretningen.