Dansk konsulenthus taber halvdelen af bundlinjen på et år

Bundlinjen hos den danske afdeling af konsulenthuset Creuna er mere end halveret. Tilgengæld har selskabet hævet omsætningen markant, men det kan coronakrisen dog sætte en stopper for.

Creuna Danmark har fået halveret bundlinjen i 2019.

Den danske forretning har ellers været trækplasteret for det norskejede digitale bureau Creuna.

Men sådan ser det tilsyneladende ikke ud længere. Den danske afdeling har tabt mere end halvdelen af bundlinjen i forhold til 2018, viser selskabets 2019-regnskab.

På bundlinjen lander Creuna Danmark et resultat på 1,8 millioner kroner for 2019. Året før lød det tal på 4,2 millioner kroner.

Læs mere her: Pengene fortsætter med at vælte ud af et af Nordens største digitale bureauer - kun den danske forretning tjener penge

Men selvom bundlinjen skrumper, så formår selskabet at hente endnu mere på toplinjen. Omsætningen er nemlig steget med godt tre millioner kroner fra 56,3 millioner kroner i 2018 til 59,7 i det seneste regnskab.

Coronakrisen sætter en stopper for stigning i omsætningen
Det forventer selskabet dog ikke fortsætter i lyset af den nuværende coronakrise, skriver Creuna i regnskabet.

"Konsekvenserne af Covid-19 forventes at få stor negativ påvirkning på international og national økonomi og vil derfor også kunne påvirke selskabets økonomi i negativ retning," lyder det fra ledelsen i regnskabet.

Coronakrisen har dog ikke haft nogen konsekvenser for det seneste regnskab.

Læs også: Disse virksomheder vil danske it-folk helst arbejde for: Se de mest attraktive arbejdspladser

Faldet på bundlinjen ser derimod ud til at være et resultat af stigende udgifter til løn.

Personaleomkostningerne er således steget til 34,9 millioner kroner. I 2018 var udgifterne til den post på 29,7 millioner kroner.

Det norskejede selskab har samlet set et minus på fire millioner kroner i det seneste regnskab. Men det bliver altså hjulpet af en fortsat positiv udvikling i den danske del af forretningen.Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.