Regeringen fik grønt lys til at lægge GPS-overvågning ind i dansk corona-app

I kampen mod corona undersøgte regeringen muligheden for at gøre brug af GPS-overvågning i dens corona-app. Kammeradvokaten gav grøn lys til det, viser et notat. Siden hen droppede regeringen planerne.

Regeringen undersøgte muligheden for at tage en storstilet overvågning af danskerne i brug i kampen mod corona.

Det skriver Altinget på baggrund af et notat fra Kammeradvokaten, som du finder her.

Her fremgår det, at regeringen ville have indbygget GPS-sporing i den smittesporings-app, som regeringen ønskede udviklet.

Digitaliseringsstyrelsen, Sundhedsministeriet og Netcompany har gennem de seneste måneder samarbejdet tæt om at udvikle den danske corona-app, Smitte/stop.

Nye oplysninger viser, hvordan usikkerhed om den bagvedliggende teknologi har påvirket arbejdet

Læs mere om det her: Her er alle detaljerne i Netcompany og statens samarbejde om omdiskuteret dansk corona-app

Kammeradvokaten gav grønt lys
Notatet er bestilt af regeringen med henblik på at få Kammeradvokaten til fastlægge lovligheden af dataindsamling i en app.

Fase tre af lanceringen af appen beskriver ønskerne til geolokation, og det var meningen, at den skulle være udkommet i dag.

Geolokationen villle ifølge notatet "indebære, at der sker en geografisk placering af samtlige de borgere – dvs. smittede såvel som ikke-smittede – der har downloadet appen baseret på GPS."

I notatet fremgår det, at Kammeradvokaten giver grønt lys til at arbejde med en app, der gør brug af GPS-data fra borgerne med målet om at kunne tegne et corona-landkort.

Regeringen valgte sidenhen at droppe de oprindelige planerne af hensyn til privatlivsbeskyttelse, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Læs også: Alle troede den var gratis: Men Netcompany kommer til at modtage op mod 10 millioner kroner for at udvikle dansk corona-app


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
EG i nyt opkøb: Overtager dansk it-virksomhed for ukendt sum
Danske EG har overtaget en 30 år gammel dansk it-virksomhed fra Rødovre, der har specialiseret sig i at levere software til læge- og tandlægeklinikker.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.