Artikel top billede

Regeringen fik grønt lys til at lægge GPS-overvågning ind i dansk corona-app

I kampen mod corona undersøgte regeringen muligheden for at gøre brug af GPS-overvågning i dens corona-app. Kammeradvokaten gav grøn lys til det, viser et notat. Siden hen droppede regeringen planerne.

Regeringen undersøgte muligheden for at tage en storstilet overvågning af danskerne i brug i kampen mod corona.

Det skriver Altinget på baggrund af et notat fra Kammeradvokaten, som du finder her.

Her fremgår det, at regeringen ville have indbygget GPS-sporing i den smittesporings-app, som regeringen ønskede udviklet.

Digitaliseringsstyrelsen, Sundhedsministeriet og Netcompany har gennem de seneste måneder samarbejdet tæt om at udvikle den danske corona-app, Smitte/stop.

Nye oplysninger viser, hvordan usikkerhed om den bagvedliggende teknologi har påvirket arbejdet

Læs mere om det her: Her er alle detaljerne i Netcompany og statens samarbejde om omdiskuteret dansk corona-app

Kammeradvokaten gav grønt lys

Notatet er bestilt af regeringen med henblik på at få Kammeradvokaten til fastlægge lovligheden af dataindsamling i en app.

Fase tre af lanceringen af appen beskriver ønskerne til geolokation, og det var meningen, at den skulle være udkommet i dag.

Geolokationen villle ifølge notatet "indebære, at der sker en geografisk placering af samtlige de borgere – dvs. smittede såvel som ikke-smittede – der har downloadet appen baseret på GPS."

I notatet fremgår det, at Kammeradvokaten giver grønt lys til at arbejde med en app, der gør brug af GPS-data fra borgerne med målet om at kunne tegne et corona-landkort.

Regeringen valgte sidenhen at droppe de oprindelige planerne af hensyn til privatlivsbeskyttelse, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Læs også: Alle troede den var gratis: Men Netcompany kommer til at modtage op mod 10 millioner kroner for at udvikle dansk corona-app