Artikel top billede

Regeringen fik grønt lys til at lægge GPS-overvågning ind i dansk corona-app

I kampen mod corona undersøgte regeringen muligheden for at gøre brug af GPS-overvågning i dens corona-app. Kammeradvokaten gav grøn lys til det, viser et notat. Siden hen droppede regeringen planerne.

Regeringen undersøgte muligheden for at tage en storstilet overvågning af danskerne i brug i kampen mod corona.

Det skriver Altinget på baggrund af et notat fra Kammeradvokaten, som du finder her.

Her fremgår det, at regeringen ville have indbygget GPS-sporing i den smittesporings-app, som regeringen ønskede udviklet.

Digitaliseringsstyrelsen, Sundhedsministeriet og Netcompany har gennem de seneste måneder samarbejdet tæt om at udvikle den danske corona-app, Smitte/stop.

Nye oplysninger viser, hvordan usikkerhed om den bagvedliggende teknologi har påvirket arbejdet

Læs mere om det her: Her er alle detaljerne i Netcompany og statens samarbejde om omdiskuteret dansk corona-app

Kammeradvokaten gav grønt lys

Notatet er bestilt af regeringen med henblik på at få Kammeradvokaten til fastlægge lovligheden af dataindsamling i en app.

Fase tre af lanceringen af appen beskriver ønskerne til geolokation, og det var meningen, at den skulle være udkommet i dag.

Geolokationen villle ifølge notatet "indebære, at der sker en geografisk placering af samtlige de borgere – dvs. smittede såvel som ikke-smittede – der har downloadet appen baseret på GPS."

I notatet fremgår det, at Kammeradvokaten giver grønt lys til at arbejde med en app, der gør brug af GPS-data fra borgerne med målet om at kunne tegne et corona-landkort.

Regeringen valgte sidenhen at droppe de oprindelige planerne af hensyn til privatlivsbeskyttelse, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Læs også: Alle troede den var gratis: Men Netcompany kommer til at modtage op mod 10 millioner kroner for at udvikle dansk corona-appPremium
Efter lang tids tøven ruller kunderne nu ind på SAP S/4 Hana: "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen"
En af de absolut største SAP-partnere i verden og på dansk jord, det tidligere Itelligence, nu NTT Data Business Solutions, ser markant fremgang i antallet af S/4HANA-projekter. Overgangen til SAP's nyeste ERP-motor har ladet vente på sig, men ser nu ud til for alvor at rykke. "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen," siger direktør Per Falck Jensen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.