I fem år blev Peter Warnøe advaret om mystisk millionlån

Peter Warnøes revisor har gennem fem år advaret ham mod opsigtsvækkende lån, der er blevet mistænkt for hvidvask.

It-investor Peter Warnøe er gennem fem år blevet advaret af sin revisor om et mystisk millionlån, som Erhvervsstyrelsen har mistænkt for at være hvidvaskning.

Siden 2014 har Peter Warnøe nemlig fået påtaler hvert år af sin uafhængige revisor, fordi han ikke har kunnet dokumentere aftalen bag en overførsel på 700.000 euro - svarende til 5,2 millioner kroner - der i 2013 blev sendt ind i hans private selskab BBW Invest.

Det skriver Børsen, der har gennemgået selskabets regnskaber.

"Ledelsen har ikke kunnet tilvejebringe tilstrækkelig og egnet dokumentation," lyder det fra revisoren i 2018-regnskabet om overførslen.

Børsen har desuden fået aktindsigt i en mail fra Erhvervsstyrelsen til Skattestyrelsen fra 5. marts 2019, hvor Erhvervsstyrelsen mistænker overførslen for at være hvidvaskning.

Ifølge Ekstra Bladet blev sagen i foråret 2019 oversendt til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Bagmandspolitiet.

I en mail til Børsen slår Peter Warnøes fast, at han intet har hørt fra Bagmandspolitiet, ligesom han mener, at Erhvervsstyrelsen anser sagen som lukket.

Læs også: Ekspert-vurdering: Ventureselskabet Nordic Eye har brudt hvidvaskloven


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Stibo DX hæver omsætningen med 24 procent: Nærmer sig 200 millioner
Danske Stibo DX har øget omsætningen med 24 procent og nærmer sig med hastige skridt en omsætning på 200 millioner kroner. Selskabet planlægger nu nye investeringer og flere medarbejdere.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.