Artikel top billede

I fem år blev Peter Warnøe advaret om mystisk millionlån

Peter Warnøes revisor har gennem fem år advaret ham mod opsigtsvækkende lån, der er blevet mistænkt for hvidvask.

It-investor Peter Warnøe er gennem fem år blevet advaret af sin revisor om et mystisk millionlån, som Erhvervsstyrelsen har mistænkt for at være hvidvaskning.

Siden 2014 har Peter Warnøe nemlig fået påtaler hvert år af sin uafhængige revisor, fordi han ikke har kunnet dokumentere aftalen bag en overførsel på 700.000 euro - svarende til 5,2 millioner kroner - der i 2013 blev sendt ind i hans private selskab BBW Invest.

Det skriver Børsen, der har gennemgået selskabets regnskaber.

"Ledelsen har ikke kunnet tilvejebringe tilstrækkelig og egnet dokumentation," lyder det fra revisoren i 2018-regnskabet om overførslen.

Børsen har desuden fået aktindsigt i en mail fra Erhvervsstyrelsen til Skattestyrelsen fra 5. marts 2019, hvor Erhvervsstyrelsen mistænker overførslen for at være hvidvaskning.

Ifølge Ekstra Bladet blev sagen i foråret 2019 oversendt til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Bagmandspolitiet.

I en mail til Børsen slår Peter Warnøes fast, at han intet har hørt fra Bagmandspolitiet, ligesom han mener, at Erhvervsstyrelsen anser sagen som lukket.

Læs også: Ekspert-vurdering: Ventureselskabet Nordic Eye har brudt hvidvaskloven
IT-JOB

GlobalConnect A/S

Teamleder, Implementering

Rigspolitiet (PET)

Deploymentspecialister

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

Tværtænkende og alsidig IT-koordinator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.