Artikel top billede

I fem år blev Peter Warnøe advaret om mystisk millionlån

Peter Warnøes revisor har gennem fem år advaret ham mod opsigtsvækkende lån, der er blevet mistænkt for hvidvask.

It-investor Peter Warnøe er gennem fem år blevet advaret af sin revisor om et mystisk millionlån, som Erhvervsstyrelsen har mistænkt for at være hvidvaskning.

Siden 2014 har Peter Warnøe nemlig fået påtaler hvert år af sin uafhængige revisor, fordi han ikke har kunnet dokumentere aftalen bag en overførsel på 700.000 euro - svarende til 5,2 millioner kroner - der i 2013 blev sendt ind i hans private selskab BBW Invest.

Det skriver Børsen, der har gennemgået selskabets regnskaber.

"Ledelsen har ikke kunnet tilvejebringe tilstrækkelig og egnet dokumentation," lyder det fra revisoren i 2018-regnskabet om overførslen.

Børsen har desuden fået aktindsigt i en mail fra Erhvervsstyrelsen til Skattestyrelsen fra 5. marts 2019, hvor Erhvervsstyrelsen mistænker overførslen for at være hvidvaskning.

Ifølge Ekstra Bladet blev sagen i foråret 2019 oversendt til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Bagmandspolitiet.

I en mail til Børsen slår Peter Warnøes fast, at han intet har hørt fra Bagmandspolitiet, ligesom han mener, at Erhvervsstyrelsen anser sagen som lukket.

Læs også: Ekspert-vurdering: Ventureselskabet Nordic Eye har brudt hvidvaskloven
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere