Ugen i tech: Lås din bil op med denne nye iPhone-funktion / Oneplus på vej med billigere telefoner / Sådan kan du prøvekøre Apples nye Macs

Lås din bil op med denne nye iPhone-funktion. Oneplus på vej med billigere telefoner. Sådan kan du prøvekøre Apples nye Macs, og sidst men ikke mindst er der godt nyt til jyske Tesla-fans. For den nye Model Y kan nu fås med anhængertræk

Lås din bil op med denne nye iPhone-funktion
Nogle iPhone-brugere får snart mulighed for at låse deres biler om med deres telefon.

Det offentliggjorde Apple tidligere på ugen til den store udviklerkonference WWDC, der i år blev afholdt virtuelt.

Her løftede Apple sløret for en ny funktion ved navn Carkey, som vil blive understøttet af udvalgte bilmodeller.

Den første bil, der bliver født med funktionen bliver BMW nye 5-serie. Men Apple lovede at funktionen i de kommende månder vil blive udrullet til flere nye bilmodeller.

Apple Carkey gør brug af telefonens NFC-chip, og du skal blot holde telefonen hen til bilens dørhåndtag for at låse den op.

Oneplus på vej med billigere telefoner
Den kinesiske smartphone-producent Oneplus var oprindeligt kendt som et billigere alternativ til Apples iPhone og Samsungs telefoner.

Men gennem de seneste år er selskabets telefoner også steget i pris.

Nu meddeler Oneplus dog, at selskabet arbejder på at udvikle en ny billigere serie af telefoner

”Vi starter i det små med den nye produktlinje, der først vil blive lanceret i Europa og Indien,” skriver OnePlus’ administrerende direktør Peter Lau i et blogindlæg.

Her kan han også berolige selskabets amerikanske kunder med, at Oneplus også arbejder på at lancere de billigere telefoner på det nordamerikanske marked.

Sådan kan du prøvekøre Apples nye Macs
Tidligere på ugen annoncerede Apple, at kommende Mac-computere ikke længere vil blive udstyret med Intel-processorer.

I stedet vil de anvende en ny serie af chip, som Apple selv kommer til at designe baseret på ARM-standarden.

De første Macs med processorerne vil blive lanceret inden udgangen af 2020, men allerede nu kan du få fingre i en af Apples ARM-computere, hvis du er en registreret Apple-udvikler.

Apple har nemlig udviklet et særligt Developer Transistion Kit, der består af en Mac Mini som er udstyret med samme processor, som den seneste udgave af Apples iPad Pro.

Den særlige udgave af Mac Mini gemmer således på Apples A12Z-chip, en 512 gb SSD og en beta-udgave af det nye Big Sur-styresystem.

Det nye Transistion Kit koster 500 dollar, og du kan ansøge om at få adgang til det via [url= https://developer.apple.com/programs/universal/apply/]dette link[/url].

Godt nyt til jyske Tesla-fans: Ny model får anhængertræk
Nu er der godt nyt til de jyske Tesla-fans 😉

For Teslas Model Y, der endnu ikke er kommet til Danmark, kan nu fås med et anhængertræk. Det skriver elbilsmediet Electrec.

Dermed skal du ikke længere frygte, at investeringen i en el-bil betyder, at du ikke længere kan tage traileren med ned over grænsen.

Tidligere på året begyndte Tesla også at sælge et anhængertræk til den dyrere SUV, Model X.

Det er desuden tidligere blevet demonstreret, at det ikke er problem for Teslas biler at trække en endda meget tung last.

Eksempelvis lagde flyselskabet Quantas i 2018 en video på de sociale medier, hvor en Model X trækker en Boeing 787-9 Dreamliner.
Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.