Artikel top billede

Sikkerhedsfirma advarer mod falske Cisco-produkter

I to tilfælde har sikkerhedsfirmaet F-Secure opdaget forfalskede Cisco-switches, og advarer nu mod at virksomheder ikke glemmer sikkerhedstruslen fra hardware-angreb.

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure advarer nu mod, at der bliver solgt falske Cisco-switches, der har til hensigt at bryde ind i virksomheders netværk.

Selskabet har derfor set nærmere på to falske enheder, som man vurderer kan udgøre en risiko for virksomheder.

"Vi fandt ud af, at forfalskningerne var bygget til at omgå autentificerings-mekanismer, men vi fandt ikke bevis for, at enhederne udgør andre risici," lyder det fra Dmitry Janushkevich, der er seniorkonsulent i F-Secure Consulting's hardware-sikkerhedsteam, i en meddelelse til Computerworld.

Læs også: Cisco tager kampen op mod Zoom mens flere lande er ved at genåbne: “Jeg synes, vi er meget tidligt ude”

Selskabet blev opmærksom på problemet fordi en virksomhed opdagede, at man havde købt og installeret Cisco-enheder, som var blevet ændret til at omgå sikkerhedsprocesser.

"Forfalskernes motiver var sandsynligvis begrænset til at tjene penge ved at sælge enhederne. Men vi ser, at motiverede angribere bruger den samme type tilgang for uopdaget af åbne bagdøre ind til virksomheders systemer, og det er derfor vigtigt at kontrollere al modificeret hardware grundigt," skriver F-Secure.

Derfor lyder den klare anbefaling fra selskabet, at man altid sørger for at have klare indkøbspolitikker for sit netværksudstyr og altid opdaterer enhederne med den seneste software.

Læs også: Region Nordjylland vil anskaffe switche, kabler og netværks-udstyr for 100 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere