Artikel top billede

Sikkerhedsfirma advarer mod falske Cisco-produkter

I to tilfælde har sikkerhedsfirmaet F-Secure opdaget forfalskede Cisco-switches, og advarer nu mod at virksomheder ikke glemmer sikkerhedstruslen fra hardware-angreb.

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure advarer nu mod, at der bliver solgt falske Cisco-switches, der har til hensigt at bryde ind i virksomheders netværk.

Selskabet har derfor set nærmere på to falske enheder, som man vurderer kan udgøre en risiko for virksomheder.

"Vi fandt ud af, at forfalskningerne var bygget til at omgå autentificerings-mekanismer, men vi fandt ikke bevis for, at enhederne udgør andre risici," lyder det fra Dmitry Janushkevich, der er seniorkonsulent i F-Secure Consulting's hardware-sikkerhedsteam, i en meddelelse til Computerworld.

Læs også: Cisco tager kampen op mod Zoom mens flere lande er ved at genåbne: “Jeg synes, vi er meget tidligt ude”

Selskabet blev opmærksom på problemet fordi en virksomhed opdagede, at man havde købt og installeret Cisco-enheder, som var blevet ændret til at omgå sikkerhedsprocesser.

"Forfalskernes motiver var sandsynligvis begrænset til at tjene penge ved at sælge enhederne. Men vi ser, at motiverede angribere bruger den samme type tilgang for uopdaget af åbne bagdøre ind til virksomheders systemer, og det er derfor vigtigt at kontrollere al modificeret hardware grundigt," skriver F-Secure.

Derfor lyder den klare anbefaling fra selskabet, at man altid sørger for at have klare indkøbspolitikker for sit netværksudstyr og altid opdaterer enhederne med den seneste software.

Læs også: Region Nordjylland vil anskaffe switche, kabler og netværks-udstyr for 100 millioner kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere