Sikkerhedsfirma advarer mod falske Cisco-produkter

I to tilfælde har sikkerhedsfirmaet F-Secure opdaget forfalskede Cisco-switches, og advarer nu mod at virksomheder ikke glemmer sikkerhedstruslen fra hardware-angreb.

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure advarer nu mod, at der bliver solgt falske Cisco-switches, der har til hensigt at bryde ind i virksomheders netværk.

Selskabet har derfor set nærmere på to falske enheder, som man vurderer kan udgøre en risiko for virksomheder.

"Vi fandt ud af, at forfalskningerne var bygget til at omgå autentificerings-mekanismer, men vi fandt ikke bevis for, at enhederne udgør andre risici," lyder det fra Dmitry Janushkevich, der er seniorkonsulent i F-Secure Consulting's hardware-sikkerhedsteam, i en meddelelse til Computerworld.

Læs også: Cisco tager kampen op mod Zoom mens flere lande er ved at genåbne: “Jeg synes, vi er meget tidligt ude”

Selskabet blev opmærksom på problemet fordi en virksomhed opdagede, at man havde købt og installeret Cisco-enheder, som var blevet ændret til at omgå sikkerhedsprocesser.

"Forfalskernes motiver var sandsynligvis begrænset til at tjene penge ved at sælge enhederne. Men vi ser, at motiverede angribere bruger den samme type tilgang for uopdaget af åbne bagdøre ind til virksomheders systemer, og det er derfor vigtigt at kontrollere al modificeret hardware grundigt," skriver F-Secure.

Derfor lyder den klare anbefaling fra selskabet, at man altid sørger for at have klare indkøbspolitikker for sit netværksudstyr og altid opdaterer enhederne med den seneste software.

Læs også: Region Nordjylland vil anskaffe switche, kabler og netværks-udstyr for 100 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.