Sikkerhedsfirma advarer mod falske Cisco-produkter

I to tilfælde har sikkerhedsfirmaet F-Secure opdaget forfalskede Cisco-switches, og advarer nu mod at virksomheder ikke glemmer sikkerhedstruslen fra hardware-angreb.

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure advarer nu mod, at der bliver solgt falske Cisco-switches, der har til hensigt at bryde ind i virksomheders netværk.

Selskabet har derfor set nærmere på to falske enheder, som man vurderer kan udgøre en risiko for virksomheder.

"Vi fandt ud af, at forfalskningerne var bygget til at omgå autentificerings-mekanismer, men vi fandt ikke bevis for, at enhederne udgør andre risici," lyder det fra Dmitry Janushkevich, der er seniorkonsulent i F-Secure Consulting's hardware-sikkerhedsteam, i en meddelelse til Computerworld.

Læs også: Cisco tager kampen op mod Zoom mens flere lande er ved at genåbne: “Jeg synes, vi er meget tidligt ude”

Selskabet blev opmærksom på problemet fordi en virksomhed opdagede, at man havde købt og installeret Cisco-enheder, som var blevet ændret til at omgå sikkerhedsprocesser.

"Forfalskernes motiver var sandsynligvis begrænset til at tjene penge ved at sælge enhederne. Men vi ser, at motiverede angribere bruger den samme type tilgang for uopdaget af åbne bagdøre ind til virksomheders systemer, og det er derfor vigtigt at kontrollere al modificeret hardware grundigt," skriver F-Secure.

Derfor lyder den klare anbefaling fra selskabet, at man altid sørger for at have klare indkøbspolitikker for sit netværksudstyr og altid opdaterer enhederne med den seneste software.

Læs også: Region Nordjylland vil anskaffe switche, kabler og netværks-udstyr for 100 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.