Nets flytter frasolgte kunder og milliardaktiviteter over i nyt selskab

Selvom salget af en række Nets-aktiviteter - herunder Betalingsservice - til Mastercard endnu ikke er godkendt, har Nets overflyttet de frasolgte forretninger og kunder til et nyt selskab ved navn Centurion DK.

Mastercards køb af Nets' konto-til-konto-baserede tjenester - herunder Betalingsservice - kunne 6. august fejre et års fødselsdag, men handlen er endnu ikke formaliseret.

Det skyldes, at EU-Kommissionen endnu ikke har givet sin accept af giganttranskationen til mere end 21 milliarder kroner.

Både Nets og Mastercard har udtrykt optimisme og en forventning om, at handlen gennemføres i løbet af tredje kvartal 2021, og derfor er Nets allerede gået i gang med benarbejdet.

Nets har nemlig flyttet de frasolgte forretningsområder over i et nyt selskab ved navn Centurion DK, der allerede blev stiftet 5. august 2019 - altså dagen før handlen blev offentliggjort - men selskabet har indtil nu været en tom skal.

Det skriver Finans på baggrund af et brev fra Nets til selskabets Betalingsservice-kunder.

"Fra august 2020 bliver de forretningsområder, som indgår i salget, udspaltet til et nyligt etableret datterselskab med nyt cvr-nummer. Selskabet er ejet af Nets, indtil salget er godkendt af konkurrencemyndighederne og endeligt gennemført," lyder det i brevet fra Nets-ledelsen.

Læs også: Mastercard forventer fortsat at Nets-handel går igennem

Overflytning ændrer ikke kundeaftaler
Nets understreger i et svar til Finans, at overflytningen af aktiviteterne til det nye selskab foregår uafhængig af arbejdet med at opnå myndighedsgodkendelse af selve handlen, og overflytningen ikke vil ændre på kundernes aftaler med Nets.

Nets oplyste i juni, at selskabet forventede, at handlen ville gå igennem i løbet af tredje kvartal 2020.

Oprindeligt havde man regnet med, at handlen ville være blevet godkendt i løbet af årets første seks måneder.

"Vi har arbejdet henimod at gennemføre salget af Corporate Services-divisionen til Mastercard i første halvår. Dette afventer dog fortsat myndighedsgodkendelse fra EU, hvorfor vi forventer, at salget først afsluttes i tredje kvartal," lød det dengang fra Søren Winge, pressechef i Nets.

Det kan du læse mere om her: Nets tvinges til at udskyde milliardhandel med MastercardPremium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.