Artikel top billede

Bog: Benhårdt fribytteri og kærlighed mellem stjernerne

Fallen Dragon af Peter F. Hamilton følger man en lejesoldat med knust hjerte og lige så knuste karrieredrømme, der bedriver koncernpirateri på galaktisk skala.

Science-fiction bøger tager ofte udgangspunkt i, at vi i fremtiden vil kunne rejse billigt og nogenlunde bekymringsfrit med lysets hastighed mellem stjernerne.

Sådan er det ikke helt i den meget velfortalte og undertiden rørende Fallen Dragon af Peter F. Hamilton.

For, jo, naturligvis – fristes man til at sige – er faster than light-teknologi da blevet opfundet, og man har også grundlagt en masse kolonier rundt omkring i galaksen. Men rumskibene er desværre så rasende kostbare i drift, at det i længden ikke rigtig kan svare sig med al den stjernefart.

Derfor er de fleste kolonier blevet mere eller mindre selvstændige i takt med, at de virksomheder, der grundlagde og finansierede dem, er gået konkurs eller har skiftet fokus.

Enkelte megakoncerner er derfor begyndt at opkøbe disse nødlidende virksomheder – og hermed også kolonierne – hvilket giver nogle rigtigt spændende muligheder.

For kaster man al besværlig moral over borde og drager på asset realization-missioner for at høste frugterne af koloniernes hårde arbejde, er der lidt mere at hente end ved at bede pænt om lidt skat hist og her.

Desværre afgiver kolonierne sjældent flere års produktion af kostbare produkter og eksotiske råvarer frivilligt. Derfor tager tusindvis af ekstremt veludrustede supersoldater med for at gøre det lidt lettere at overbevise kolonisterne om, at det er en rigtig god idé at følge ordre.

En af disse soldater er Lawrence Newton, som man følger i en række krydsklip fra ”nutiden” og mens han ser tilbage på barndommen, ungdommens kærlighed og kuldsejlede karrieredrømme.

Det er med til at skabe et langt mere nuanceret og interessant personportræt, end de undertiden noget en-dimensionelle personer, man ofte møder i moderne sci-fi litteratur.

Man følger også skruppelløse koncern- eller piratchefer samt lokale modstandsfolk på en af de planeter, der får uvelkomne gæster.

Undervejs slår handlingen desuden en hel del og ofte uventede sving, som er med til at gøre både personer og intrige interessant og fængende.

Med Fallen Dragon har Peter F. Hamilton formået at fortælle en superspændende, ret velprioriteret og afsluttet historie i kun ét bind.

Det er en kærkommen afveksling fra hans vanlige bogprojekter, der ofte trækker ud i en grad, så én bog hurtigt bliver til både to, tre eller flere. Undertiden kan man have hans redaktører mistænkt for at være ude af stand til at sige fra.

Eksempelvis kunne selv det sammenhængende og ganske habile to-bindsværk – Pandora’s Star og Judas Unchained – som vi skrev om her – nok være kogt ned til én bog, hvis man virkelig havde forsøgt.

Men med Fallen Dragon har Hamilton skrevet en virkeligt interessant og ret stram fortælling på ”kun” 832 sider, der sagtens kan stå alene og som man endda kan have lyst til at læse igen.

Titel: Fallen Dragon. Forfatter: Peter F. Hamilton.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere