Ugen i tech: Få dage til vi får banebrydende mobilskærm at se / VW’s største elbil er nu sat i produktion / Stor opdatering til Google Home – får nye multirum-muligheder

Ugen i tech: Nedtælling er i gang – om få dage får vi banebrydende mobilskærm at se / VW’s største elbil er nu sat i produktion / Stor opdatering til Google Home – får nye multirum-muligheder

Få dage til vi får banebrydende mobilskærm at se
Skærmen er på flere måder den vigtigste komponent i den smartphone, som er essentiel for mange.

Alligevel har den af tekniske årsager levnet plads til andre komponenter igennem lang tid.

Men i takt med udviklingen, er det blevet muligt at lade mobilskærmen få en stadig mere fremtrædende plads.

Først forsvandt de fysiske knapper til fordel for knapper på skærmen, derefter røg fingaftrykslæseren under selve skærmen, mens kanterne omkring skærmen gradvist blev barberet tyndere og tyndere.

Den sidste hurdle før den perfekte mobilskærm kan blive til - udskæringen til det frontvendte kamera - ser nu også til snart at blive historie.

Den kinesiske mobilproducent ZTE teaser nemlig med, at den 1. september bliver dagen, hvor selskabet vil løfte sløret for sin første telefon med skjult frontkamera: topmobilen ZTE Axon 20.

Mobilen bliver verdens første med et selfie-kamera, som ligger skjult under en særlig skærm, der kan gøre sig selv gennemsigtig, der hvor frontkameraer ligger.

Ud over sin banebrydende skærm, tyder det på, ud fra rygter fra udvikler-bloggen XDA Developers, at der vil bydes på særdeles high-end komponenter, navnlig en kæmpe 6,92” OLED-skærm, 5G, op til 12 gigabyte ram, et fire-dobbelt kamera bagpå og et 32 megapixels stærkt selfiekamera.

Se også: Ugen i tech: Dette nye el-bilmærke skal der holdes øje med / Sonys bedste headset er lige blevet bedre / Rygte: En ’skrabet’ iPhone 12 er også på vej

VW’s største elbil er nu sat i produktion
Bilproducenten VW’s store ID.3 satsning får snart en storebror kaldet ID.4. Den rygtede SUV-version af selskabets store ID.3-elbilsats er nemlig sat i produktion, skriver elbilmediet Eletrek.

ID.4 vil dele selskabets el-specialiserede ’MEB’-platform, som vil blive samlet samme sted som ID.3: Koncernens fabrik i Zwickau i det centrale Tyskland.

Selve bilen er ikke blevet offentliggjort endnu, men skulle præsenteres en gang i september 2021.

Den forventes at dele motor og batteri med iD.3, hvorfor en 200-hestes elmotor og op til 77 kWh batteri kan være i spil. Disse vil dog skulle drive et større chassis frem, da iD.4 pladsmæssigt vil være sammenlignelig med VW's Tiguan-familie.

Ifølge VW selv, vil iD.4 mønstre op til 500 kilometer på en optankning efter WLTP-standarden.

Selskabet regner med at fremstille i alt 300.000 iD3 og iD4 modeller i løbet af 2021. Til sammenligning har Tesla fremstillet knap 354.000 styk Model 3 eller Model Y biler igennem det seneste år.Stor opdatering til Google Home – får nye multirum-muligheder
Google udvider funktionaliteten til sine smart-højttalere og smart-displays ved at gøre det muligt at gruppere dem til multirum-enheder, i stil med Sonos multiroom-funktioner.

I et blogindlæg detaljerer selskabet, hvordan livet fremover kan gøres enklere med opdateringen, ved manuelt at gruppere og styre hjemmets forskellige Google Home-opkoblede højttalere, smart-skærme og Chromecast-dongles.

De nye grupper fungerer i samspil med populære streaming-tjenester som blandt andre Spotify og YouTube, hvor der kan skubbes streamet lyd fra en gruppe til en anden enten via Home-app’en, Nest-touchskærm eller via stemmestyring. Dertil kommer muligheden for at skabe stereo-grupper.

Det nye software bliver udsendt i de kommende dage og uger som opdateringer til Google-enhederne.

Se også: Ugen i tech: Denne el-crossover er nu Danmarks billigste / Chromecast Ultra 2: Afløseren til den populære streaming-dongle er på vej / Bang & Olufsen opdaterer fiks klassikerPremium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.