Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vestas indgår samarbejde med Apple og Invokers / Elon Musk nu blandt verdens fire rigeste / Capgemini henter tidligere direktør hos Netcompany

Vestas indgår samarbejde med Apple og Invokers. Elon Musk nu blandt verdens fire rigeste. Porsche sætter turbo på produktion af elbiler. Capgemini henter tidligere direktør hos Netcompany. Bill Gates bager kage til Warren Buffets 90 års fødselsdag.

Godmorgen og velkommen til årets sidste dag i august og en helt ny uge her hos Computerworld.

Dagens morgenbestyrer er Alexander Haslund.

Her er det tidlige it-nyhedsoverblik.

Vestas indgår samarbejde med Apple og Invokers

Den danske it-virksomheden Invokers har udviklet en suite af apps til den danske vindmøllegigant Vestas i tæt samarbejde med Apple.

Det skriver Finans.

De nye it-løsninger hos Vestas har medført massive effektiviseringsgevinster, hvor Vestas' serviceafdeling årligt kan flytte 400.000 servicetekniker-timer fra ikke-produktive til produktive timer.

Globalt råder Vestas over knap 10.000 serviceteknikere, og især brugervenlighed har været en af årsagerne til valget af Apple.

"Apple sætter standarderne for, hvordan brugervenlighed skal gøres, så de har været sparringspartnere på hele designet, teknikken, infrastrukturen og flowet i applikationerne," lyder det fra Troels Fleckenstein, it-direktør i Vestas.

Med aftalen har Invokers og Apple skåret 40 forskellige apps ned til fire primære apps, som teknikerne har behov for i deres hverdag.

Elon Musk nu blandt verdens fire rigeste

Tesla- og Space X-stifter Elon Musks formue buldrer afsted i en sådan fart, at han efter en særdeles lukrativ uge nu indtager pladsen som verdens fjerde rigeste kun overgået af Mark Zuckerberg, Bill Gates og Jeff Bezos.

Det skriver Bloomberg.

Elon Musks formue er ifølge Bloombergs milliardærliste år til dato steget med cirka 475 milliarder kroner, og den lyder nu på knap 650 milliarder kroner.

Der er stadig et stykke op til verdens absolut rigeste person, Jeff Bezos, hvis formue ifølge Bloomberg har passeret 200 milliarder dollar - altså over 1,2 billioner kroner.

Porsche sætter turbo på produktion af elbiler

Selvom Elon Musk med Tesla og de populære elbiler har skabt sig en af verdens største formuer, får Tesla mere og mere konkurrence.

Nu melder Porsche, der er ejet af Volkswagen, sig for alvor ind i kamp. Selskabet fortæller, at det har store planer om at lancere endnu flere elbiler.

Det skriver Ritzau Finans.

I 2019 lancerede den tyske bilfabrikant den elektriske Taycan-model, der skal konkurrere med især Teslas Model S.

Porsche er hårdt ramt af coronakrisen, hvor en femtedel af salgsindtjeningen er forsvundet, men sætter altså turbo på elbilerne.

Capgemini henter tidligere direktør hos Netcompany

Capgemini Danmark har ansat Kaare Birketoft til en nyoprettet stilling som direktør for konsulentforretningen med fokus på indsigt og data.

Her skal han ifølge Computerworlds navnenyt tage dialogen omkring rådgivning og datadrevet digitalisering hos landet største virksomheder.

Kaare Birketoft var indtil maj ansat hos Netcompany som direktør for forretningsudvikling.

Tidligere har han været landechef i Teradata, og har også haft stillinger hos Nokia Siemens og IBM Danmark.

Bill Gates bager kage til Warren Buffets 90 års fødselsdag

Vi slutter hos Microsoft-stifter Bill Gates, der i går 30. august via Linkedin og sin hjemmeside Gatesnotes ønsker en anden milliardær og sin gode ven, Warren Buffet, tillykke med 90 år.

Det gør han blandt andet ved i en video at bage en kaloriefyldig kage - omkranset af småkager og Warren Buffets ansigt drysset frem af chokoladestøv.

Ifølge Bill Gates har Warren Buffet, som han første gang mødte i 1991, en diæt som en seksårig.

"Her er en kort fødselsdagsvideo til ære for hans foretrukne diæt," skriver Gates blandt andet.

Ifølge Bloombergs milliardærliste indtager Gates pladsen som verdens næstrigeste person med en formue på cirka 780 milliarder kroner, mens Warren Buffet på listens 6. plads har en formue på lidt over 516 milliarder kroner.