Ugen i tech: Denne billige el-MC er grøn texansk underholdning på to hjul / Huawei Mate 40 Pro+ er den vildeste telefon, som du næppe vil eje / LG’s rulle-tv er et drømmefjernsyn til over en halv million

Ugen i tech: Denne billige el-MC er grøn texansk underholdning på to hjul / Huawei Mate 40 Pro+ er den vildeste telefon, som du næppe vil eje / LG’s rulle-tv er et drømmefjernsyn til over en halv million

Denne billige el-MC er grøn texansk underholdning på to hjul
Selvom den amerikanske delstat Texas ikke er synderligt kendt for elektriseret transport, lægger en lokal el-MC start-up op til eventyr i delstatens store vidder.

Selskabets hedder Volcon og er denne uge ude med oplysninger om sit første fuldt eldrevne køretøj: El-MC’en ’Grunt’.

Her bydes på tohjulet transport med en rimelig performance. En motor på 50 elektriske hester sender her de to hjul fra nul til tophastigheden på 96 km/t på bare seks sekunder.

Selve rækkevidden opgives til 160 kilometer på en opladning, omend der ikke er præciseret, efter hvilken standard rækkevidden er målt efter.

Batteriet ombord er udskifteligt, hvorfor man hurtigt vil kunne skifte til et frisk et af slagsen, lyder det.

En potentiel væsentligt ulempe ved køretøjet er i hvilket omfang den vil blive tilladt på vejene.

Al Volcons markedsføringsmateriale indikerer, at Grunt udelukkende er skabt til off-road brug, eksempelvis ved ikke at have lovpligtige blinklys eller nummerplader.

Til gengæld lader debutprisen til at være usædvanlig skarp.

Grunt vil kunne erhverves fra blot 5.995 amerikanske dollar, svarende til omkring 38.000 kroner, vel at mærke før eventuel told, moms og registreringsafgift.

Volcon Grunt forventes at debutere i handlen i løbet af foråret 2021 skriver netmediet Electrek.

Huawei Mate 40 Pro+ er den vildeste telefon, som du næppe vil eje
Den kinesiske mobilproducent Huawei er sædvanen tro ude med en lovende toptelefon her til efteråret. Modsat tidligere er de imponerende telefoner i Mate 40 Pro og 40 Pro+ kollektionen.

Men som med Huaweis øvrige, nyere telefoner er de underlagt handelsrestriktioner, som afskærer dem fra at have adgang til den essentielle app-butik fra Google, Play Store.

Du vil altså ligesom forårets P40-serie fra selskabet skulle undvære mange apps og tjenester tilknyttet Googles økosystem, hvilket vil afskrække mange potentielle købere.

Det er ellers to lovende Pro-telefoner Huawei, slipper ud. Her diskes op med kolossale 90 Hz-skærme på 6,5 og 6,8 tommer i henholdsvis Pro og Pro+ modellen, mens der på bagsidens bydes på en imponerende kameraanordning med fire kameramoduler i Pro og fem i Pro+.

Under motorhjelmen finder man Android-verdenens mest avancerede processor, da det er den første processor med 5 nanometer printteknologi, der driver den Android-baserede telefon. Den strømbesparende proces gør, at octa-core processoren kan snurre med helt op til 3,13 GHz.

Batteriet ombord er på op til sunde 4.400 mAh og understøtter helt op til 66 watts ’supercharge’ med en dedikeret Huawei-oplader.

I hvilken grad de to toptelefoner vil findes i de danske butikker afhænger af, efterspørgslen efter de lovende men på software-mæssigt udfordrede telefoner.

Debutpriserne lyder på 1.199 euro for Mate 40 Pro og 1.399 euro for storebror Pro+. Omsat til danske kroner svarer det til henholdsvis 8.950 og 10.440 kroner.

LG’s rulle-tv er et drømmefjernsyn til over en halv million
Sydkoreanske LG’s lovende rulle-fjernsyn ryger denne uge i handlen. Dog kun i et særdeles begrænset omfang som afspejles i prisen på afsindige 87.000 amerikanske dollar, eller godt 545.000 kroner.

For de penge får man også fjernsynet ’LG Signature OLED R’, hvis særkende er, at det kan pakke sine 65 tommers OLED-skærm helt af vejen, ved at sammenrulle sig selv ned i sin base.

Ud over den klare fordel i at have et fjernsyn som kan stuves af vejen, gør fjernsynets opbygning, at det kan tilpasse sig forskellige widescreen-formater alt efter indhold.

Fjernsynet blev først vist frem som prototype i begyndelsen af 2018, men er altså nu til at erhverve i udvalgte markeder, skriver The Verge.

Læs også: CES-galleri: Her er årets syv vildeste og mest imponerende skærmnyheder


mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.