Artikel top billede

Russiske hackere har angrebet amerikanske myndigheder og stjålet data

Både statslige og lokale amerikanske myndigheder har været udsat for russiske hackerangreb. Data er blevet stjålet.

Russiske statssponserede hackere har siden september 2020 lanceret en sværm af angreb på amerikanske myndigheders netværk og på netværk til luftfart. Og i to tilfælde har de haft held med at bryde ind. Det skriver Reuters.

Hackergruppen, som analytikere af og til kalder Berserk Bear eller Dragonfly, har angiveligt stjålet data under angrebet. Der er ingen officielle oplysninger om, hvilke myndigheder som er ramt, eller hvilke data der er stjålet.

De amerikanske myndigheder understreger, at der ikke er noget, som tyder på, at hackerne havde til hensigt at forstyrre hverken valghandlinger eller myndigheds-funktioner.

Men det kan være hensigten at skaffe sig mulighed for at skabe forstyrrelser i fremtiden, at få indflydelse på amerikanske valghandlinger eller at delegitimere statslige og lokale myndigheder, lyder det.

Rusland afviser officielt påstandene som grundløse.

Dette er den anden større officielle advarsel om angreb på det officielle USA. Onsdag sagde U.S. Director of National Intelligence John Ratcliffe, at både Rusland og Iran har forsøgt at påvirke det amerikanske præsidentvalg 3. november.

Russere har skaffet sig adgang til data om amerikanske vælgere, og iranere har sendt spoofede mails til vælgere i et forsøg på at sprede misinformation, skriver Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere