Efter åbning i Sverige står Danmark for tur: "Amazon kommer til Danmark, når de har en formiddag til overs”

Interview: Amazon er rykket ind i Sverige, og det er blot spørgsmål om tid før, at selskabet frigiver sit mest effektive våben på det svenske marked, vurderer Niels Ralund, direktør i FDIH. Han vurderer samtidig, at et dansk indtog også er rykket nærmere.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Få Niels Ralunds bud på, hvor nærforestående en dansk lancering er
  • Bliv klogere på, hvorfor Amazon Prime er så effektivt et våben for Amazon
  • Få Niels Ralunds vurdering af, hvorfor Amazon ikke har lanceret Amazon Prime i Sverige
659
3:30 min
Det kom ikke som en overraskelse for Niels Ralund, at Amazon onsdag morgen åbnede sin svenske e-handels-butik, Amazon.se.

“Jeg havde hørt på vandrørerne, at det ville ske i denne uge,” siger han til Computerworld.

Niels Ralund er direktør for den danske brancheorganisation for e-handelsvirksomheder, FDIH, og gennem de seneste år har han fulgt Amazons gøren og laden tættere end de fleste.

Læs også: Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik

Tør ikke gætte
Hans medlemmer, LinkedIn-følgere og de danske politikere er blevet advaret mod Amazons mulige entre på det danske marked så ofte, at man i perioder har haft indtryk af, at han råbte "ulven kommer."

Han tør dog heller ikke længere gætte på, hvornår det sker. Men en ting er sikkert. Ulven er nu ankommet til vores naboland.

Onsdag morgen lidt før klokken otte var han derfor også klar ved tasterne, og som en af de første herhjemme kunne han fortælle, at Amazon nu efter mange års nervøs venten officielt var landet i Norden.

"Proppen er gået af flasken," skrev han på LinkedIn, mens han linkede til en historie fra det svenske tech-medie Breakit, der afslørede nyheden.

“Jeg gætter ikke længere på, hvornår Amazon kommer til Danmark. Der er dog ingen tvivl om, at de er på vej og, at det er nu er rykket tættere på. Men det er en uforudsigelig virksomhed," siger han og tilføjer:

"Nu er jeg begyndt at sige, at Amazon kommer til Danmark, når de på et tidspunkt har en formiddag til overs."

Læs også: Jobopslag afslører: Amazon har planer om dansk ekspansion

Kan æde 50 procent af markedet
I Sverige har Johan Anselmsson, der er marktingsprofessor ved universitet i Lund, spået at Amazon kan erobre op mod 50 procent af det svenske e-handelsmarked, men et af selskabets meste attraktive produkter, Prime-abonnementet, er dog i første omgang ikke en del af produktettilbuddet i Sverige.

Med Prime-abonnementet tilbyder Amazon normalt en pakke, der indeholder hurtig levering og adgang til selskabet streamingtjeneste for en relativ lav årlig sum.

Læs også: Amazon klar til at angribe Norden: Kan stjæle 50 procent af e-handelsmarkedet

Niels Ralund forholder sig tvivlende over for påstanden om, at Amazon kun vil erobre 50 procent af markedet i Sverige. Men han understreger, at Amazon Prime er et kraftfuld våben for den amerikanske gigant.

“Prime gør hele forskellen,” siger Niels Ralund og uddyber:

“I Tyskland koster det 525 kroner om året, og til den pris får man garanteret levering inden for 24 timer i hele tyskland, mens du i de 20 største byer har levering samme dag og i Berlin og München får du levering inden for to timer, og derudover får du gang til filmtjenester, musiktjenester, fotolagring og Kindle-produkter.”

Ralund: Prime kommer også til Sverige
Netop fordi Prime-produktet er så vigtig for Amazons evne til at erobre nye markeder, så vurderer Niels Ralund også, at det blot er et spørgsmål om tid før at produktet vil blive tilbudt i Sverige.

“Jeg er sikker på, at de vil lancere Prime i Sverige inden længe, men der har nok været nogle ting omkring lageret i Eskiltuna, der lige skulle på plads først,” siger han.

Niels Ralund vurderer ligeledes at det har været en prioritet for Amazon at være klar med lanceringen før julesalget og Black fridag skydes i gang.

Læs også: Amazon på vej til Norden: Her er syv gode råd til danske virksomheder, der vil sælge via Amazon


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på

0 Premium-indhold

Test: Brutal magtdemonstration fra Apple: Computerworld er blæst bagover af det termonukleare kraftværk i ny Macbook

0 Premium-indhold

Fejlslagent it-projekt koster Miracle dyrt: Har tabt millioner på Oracle-baseret system til det offentlige

0 Premium-indhold

Vækstkomet 2020: Her er Danmarks hurtigst voksende leverandører for CMS og digitale tjenester

0 Premium-indhold

Danmarks fem bedste CIO'er beviser at CIO'en er blevet afgørende for forretningen: Nu skal der leveres


Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.