TOPNYHED:Kyndryl får ny dansk topchef

Artikel top billede

Cisco har ikke nogen løsning på sikkerhedsfejl: Sådan afhjælper du den selv

Hos verdens førende it- og netværksvirksomhed, Cisco, er der blevet opdaget en sårbarhed på selskabet kundesoftware. Der er stadig ikke en løsning på problemet. Men her kan du læse, hvad du selv kan gøre for at afhjælpe fejlen.

It- og netværksvirksomheden Cisco har i dag fundet en nul-dagessårbarhed i Ciscos eget AnyConnect Secure Mobility Client-software.

Sårbarheden er identificeret med en såkaldt proof-of-concept-udnyttelseskode (PoC).

Dog er der ingen tilgængelige sikkerhedsopdateringer for denne sårbarhed endnu. Derfor arbejder Cisco på at løse nul-dagssårbarheden med en rettelse, der kommer i en fremtidig AnyConnect-udgivelse til virksomhedens klienter.

Sikkerhedsfejlen er dog endnu ikke udnyttet i praksis, siger Ciscos ansvarlige produktsikkerheds team (PSIRT).

Enheder med standardkonfigurationer er ikke sårbare

Det påvirker alle AnyConnect-klientversioner til Windows, Linux og macOS med sårbare konfigurationer. Men mobile iOS- og Android-brugere påvirkes ikke af den.

"En sårbar konfiguration kræver, at både indstillingen ”Auto Update" og "Enable Scripting” er aktiveret," forklarer Cisco. "Automatisk opdatering er aktiveret som standard, og ”Aktiver scripting” er deaktiveret som standard."

Sårbarheden – hvis udnyttet - kan tillade godkendte og lokale angribere at udføre ondsindede scripts via en målrettet bruger. Og succes med sårbarhedsudnyttelsen kræver også aktive AnyConnect-sessioner og gyldige legitimationsoplysninger på den målrettede enhed.

Sådan afhjælper du sårbarheden

Sårbarheden med høj sværhedsgrad spores som CVE-2020-3556 og findes i interccess-kommunikationskanalen (IPC) i Cisco AnyConnect Client.

Selvom der ikke er nogen løsninger til rådighed til adressen CVE-2020-3556, kan det afhjælpes ved at deaktivere funktionen ”Auto Update”.

Sårbarhederne kan også reduceres drastisk ved at slå indstillingen ”Aktivér scripting”-konfiguration fra på enheder, hvor den er aktiveret.

Cisco har rettet 34 sikkerhedsfejl

Cisco har i dag også rettet 11 andre sikkerhedsfejl med høj sværhedsgrad og 23 med medium sværhedsgrad i flere produkter, der kan føre til ”denial of service” eller vilkårlig kodeudførelse på sårbare enheder.

Cisco fik også rettet aktivt udnyttede fejl i flere routere i carrier-kvalitet og ASA / FTD-firewall i henholdsvis september og juli.