Ransomware-gruppe eskalerer afpresning: Hængte virksomhed ud i hacket Facebook-annonce

En ransomware-hackergruppe bliver stadig mere aggressiv i deres afpresningsmetoder. Seneste eksempel er gået udover både en hacket virksomhed og en tilfældig Facebook-bruger.

I mandags tog ransomware-hackergruppen Ragnar Locker sine afpresningsmetoder til et nyt niveau.

Ved at hacke sig ind på en Facebook-annoncørs konto, oprette reklamer og promovere deres eget angreb på alkoholfirmaet Campari Group, fik de ikke bare sendt virksomheden et ildevarslende signal.

De fik også hængt virksomheden offentligt ud til over 7.000 Facebook-brugere, der nåede at se annoncen før Facebook tog den ned.

Det skriver KrebsonSecurity, der bliver kørt af den forhenværende Washington Post-journalist Brian Krebs.

Ugen forinden havde hackergruppen held til at få adgang til det italienske firmas ukrypterede filer og derefter kryptere disse. I alt 2 TB ukrypterede filer er hackergruppen, ifølge den selv, i besiddelse af.

For at gendanne filerne krævede hackerne en løsesum på 15 millioner dollar.

På den hackede Facebook-konto kørte de cyberkriminelle annoncer, der advarede Campari om, at deres data vil blive offentliggjort, hvis de ikke betaler løsepenge.

Facebook-annoncen fik titlen "Security breach of Campari Group network" af "Ragnar_Locker Team" og advarede om, at yderligere følsomme data ville blive frigivet.

Kontoens egentlige ejer Chris Hodson oplyser at reklamen har genereret 770 klik, som den gidseltagende annoncør har betalt 35 dollar (svarende til 220 kroner) for.

Men da Facebook opdagede at kampagnen var ”falske”, smed det sociale medie dog 1000 kroner oven i regningen.

Leder hele tiden efter nye afpresningsmetoder

Ransomware-hackere har før truet med at eskalere deres afpresningsforsøg. Blandt andet ved at kontakte børser, større medier og klienter om offerets angreb og tab af data.

Og det er ikke noget nyt, at flere og flere hackere har blogs, hvor de offentliggør deres seneste ofre, og de oplysninger, som de har fået fat i, for at lægge pres på ofrene.

Men denne nye taktik ved at gøre angrebet offentligt på Facebook viser den fortsatte udvikling af ransomware-afpresning, konstaterer Brian Krebs.Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.