(Foto: Mikael Rieck)

Årets CIO har fået lykønskninger fra hele verden efter kåring: "Det har været overvældende. Jeg brugte det meste af aftenen i går på at svare på dem alle"

Interview: Vinderen af Årets CIO blev Peter Cabello Holmberg fra Pandora, og den nyslåede vinder er allerede begyndt at overveje, hvad den nye titel skal bruges til.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Læs hvad prisen som Årets CIO har betydet for vinder Peter Cabello Holmberg
  • Hvilke reaktioner han har fået for prisen
843
4:15 min
Tirsdag kunne CIO hos Pandora Peter Cabello Holmberg løfte trofæet og kalde sig Danmarks bedste CIO.

Her blev prisen som Årets CIO nemlig uddelt af IDC og Dansk IT i samarbejde med Computerworld, og der blev det altså Peter Cabello Holmberg, der løb med sejeren.

Læs mere her: Her er Danmarks bedste CIO: Peter Cabello Holmberg fra Pandora vinder Årets CIO 2020

Arrangementet var for første gang virtuelt på grund af coronasituationen, men det betød ikke, at prisen ikke skulle uddeles, og der var stadig både champagne til deltagerne, og den røde løber var rullet ud.

"Det har været overvældende. Jeg har godt hørt andre vindere tale om den enorme interesse, men jeg havde alligevel ikke regnet med det i det her omfang," forklarer Peter Cabello Holmberg til Computerworld og fortsætter:

"Allerede da det blev annonceret, begyndte det at strømme ind med lykønskninger på sms og en masse telefonopkald. Så jeg brugte det meste af aftenen i går [tirsdag, red] på at svare dem alle."

Også uden for Danmarks grænser er titlen blevet bemærket i den internationale koncern.

"Min chef Anders Boyer (CFO i Pandora, red.) og vores CEO er selvfølgelig superstolte. Jeg har stort set fået henvendelser fra alle. Det er fra hele topledelsen og fra Thailand, Kina og USA. Det spredes hurtigt," fortæller Peter Cabello Holmberg.

Overvældende interesse
Men hverdagen melder sig hurtigt igen, og da Computerworld fanger Danmarks bedste CIO dagen efter kåringen [i dag onsdag, red], sidder han da også midt i et budgetmøde for den danske smykkekoncern.

Men det er i virkeligheden ganske passende, for netop evnen til at få pengen til at passe it-afdelingen er en del af årsagen til, at Pandora-CIO'en løb med prisen.

“Peter Cabello Holmberg har leveret konkrete resultater på alle tre områder samtidig med, at han har haft så meget fokus på omkostningerne, at det har frigivet ressourcer til innovation og investeringer,” lød det i juryens vurdering.

Men lykønskningerne fortsatte her til morgen, da Peter Cabello Holmberg trådte i på koncernens kontor på Havneholmen i København.

”Da jeg kom ind på kontoret, blev stoppet på gangen med det samme og ønsket tillykke. Det giver også virkelig meget energi for mit team. Det giver en gejst og en motivation,” forklarer han.

Men prisen skal mere end bare fylde på bogreolen. Allerede forud for prisudelingen opfordrede en af prisens tidligere vindere, Morten Gade, CIO for Energinet, at den kommende vinder ville bruge prisen aktivt.

Og netop det har Peter Cabello Holmberg også tænkt sig at gøre.

"Med al den interesse, der er fulgt med prisen, forpligter det jo også. Der er noget læring og nogle erfaringer, som jeg skal finde ud af at dele bedst muligt. Jeg vil også enormt gerne være med til at starte en debat om teknologi, og hvordan det kan bruges af forretningen," forklarer Peter Cabello Holmberg.

Han understreger, at det netop er fælles for alle nominerede, at it nu skal levere på centrale punkter over for forretningen.

Det kan du læse mere om her: Danmarks fem bedste CIO'er beviser at CIO'en er blevet afgørende for forretningen: Nu skal der leveres

"Jeg tror feltet var helt åbent"
Foruden vinderen var de nominerede til prisen også Alan Jensen fra Salling Group, Anne Nørklit Lønborg, der er CIO i Tryg, Kristian Vengsgaard fra Forsvaret og Antonietta Mastroianni, Group CIO hos TDC.

Og det er bestemt et værdigt selskab at være en del af, anerkender Peter Cabello Holmberg.

"Jeg synes, det var helt åbent. Når jeg læste deres historier, tænkte jeg ’okay, barren er sat højt i år.’ Det er alle sammen nogle fantastiske historier. Jeg er overbevist om, at feltet var helt åbent, og at alle var spil til prisen," siger Peter Cabello Holmberg.

Læs alle portrætter af de fem nominerede:

Nomineret til Årets CIO 2020: Tryg-CIO Anne Nørklit Lønborg måler it-organisationen på kundetilfredshed

Nomineret til Årets CIO 2020: TDC-CIO gennemgik 2.000 applikationer efter opsplitning: "I løbet af det senere år er vi gået fra at være 10 it-medarbejdere til 200"

Nomineret til Årets CIO 2020: Kristian Vengsgaard, CIO i Forsvaret, skal samle civil og operativ it

Nomineret til Årets CIO 2020: It blev redningsplanken for Pandora under coronakrisen: "Vi forventer at investeringerne kommer til at gå signifikant op"

Nomineret til Årets CIO 2020: Alan Jensen og Salling Group har investeret milliarder af kroner i kæmpe omstilling "Det lønner sig rent faktisk"Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.