Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tesla stormer ind på toneangivende børs-indeks / Direktør hos Digitaliseringstyrelsen træder af / Zoom anklages for at bryde ind i Kina-kritiske web-møder

Morgen-briefing: Tesla stormer ind på toneangivende børs-indeks / Direktør hos Digitaliseringstyrelsen træder af / Zoom anklages for at bryde ind i Kina-kritiske web-møder

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing mandag 21. december.

Med morgenens dugfriske nyheder fra it-verdenen er din nyhedsbestyrer Niels de Boissezon.

Tesla stormer ind på toneangivende børs-indeks

Den amerikanske teknologi- og elbilsvirksomhed Tesla bliver senere mandag indlemmet i den toneangivende S&P 500 børs-indeks.

Virksomheden, som nu ryger ind i indekset over 500 toneangivende amerikanske virksomheder, vil ved introduktionen udgøre 1,69 procent af indekset.

Det gør Tesla til den sjettestørste virksomhed i S&P 500 kun overgået af de notoriske GAFAM tech-giganter, skriver amerikanske CNBC.

Udsigten til Teslas introduktion sendte selskabets aktiekurs mod endnu mere stratosfæriske højder. Op til weekendens børslukning rundede Tesla-aktien en pris på 695 amerikanske dollar, godt 4.240 kroner.

Direktør hos Digitaliseringsstyrelsen træder af

Efter otte år hos Digitaliseringsstyrelsen træder forhenværende vicedirektør og direktør Rikke Hougaard Zeberg af fra sin post.

”Det har været otte fantastiske år, hvor vi har rykket den fællesoffentlige digitale dagsorden op i superligaen. Det har været et privilegie at arbejde sammen med alle de dygtige medarbejdere og chefer i DIGST,” lyder det i hendes afskedsbesked på det sociale medie Linkedin.

Ved årsskiftet træder hun ind i nye poster som direktør for DI Digital og chef for digitaliseringspolitik i DI. Her skal hun afløse Christian Hannibal.

Zoom anklages for at bryde ind i Kina-kritiske web-møder

Den boomende video- og web-møde specialist Zoom er under anklage fra delstaten New Yorks anklagemyndighed, for sammensværgelse med den kinesiske stat.

Ifølge den amerikanske anklagemyndighed har en kinesisk-baseret Zoom-chef, Xinjiang Jin, fabrikeret grunde til at skubbe New York-baserede Zoom-brugere af platformen. Det skriver amerikanske New York Times.

De berørte brugere afholdt en virtuel mindehøjtidelighed for den kinesiske massakre på den Himmelske Freds Plads i 1989.

Xianjing Jin beskyldes for at koordinere opkoblingen af brugere med profilbilleder med terrorist eller børnepornografisk indhold til de Kina-kritiske møder, for at give hjemmel til at lukke møderne.

Mindst fire møder er blevet forpurret på den vis, lyder det i anklagen.

Danmarks kommende valgsystem sendes i høring

KOMBIT er ude med høringsmateriale til Danmarks kommende administrative valgsystem. Materialet kanhentes her.

Leverandører inviteres nu til at til at fremsende kommentarer til det kommende udbudsmateriale, på følgende hjemmeside. Svarfristen er sat til 15. januar 2021.

Det nye valgssystem skal afløse KMD valg.