Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Forsikringsselskaber vil kunne forsikre virksomheder mod ransomware-afpresning

En forening for britiske forsikringsselskaber overvejer, om virksomheder skal kunne forsikre sig mod ransomware-angreb, ved at betale hackere en løsesum, og så få pengene udbetalt fra forsikringen efterfølgende.

Foreningen af ​​britiske forsikringsselskaber (ABI) forsvarer nu, at der kan være encitament til at optage løsesumsudbetalinger til ​​ransomware-angribere.

Selskaberne vil se på, om forsikring for ransomeware-afpresning skal med i førsteparts cyberforsikringspolicer - altså kontrakter, der skriftligt bekræfter og beskriver en indgået forsikringsaftale.

Foreningen understreger,, at forsikring af ransomwareangreb ikke betyder, at man så kan undlade at tage alle tænkelige forholdsregler for at minimere sikkerhedsrisikoen.

Det skriver BBC.

En forsikringssum kræver altså, at der træffes "rimelige forholdsregler" for at forhindre cyberangreb i første omgang, siger ABI.

Tidligere leder af National Cyber ​​Security Center, Prof Ciaran Martin, siger, ifølge avisen, at Storbritannien er nødt til at genoverveje sine politikker vedrørende ransomware.

Men i The Guardian siger Martin, der nu er ved Oxford University's Blavatnik School of Government, at han mener at forsikringsselskaber "har finansieret organiseret kriminalitet" ved at acceptere ransomware-krav.

Skal det være lovligt at betale kriminelle?

Modsat eksempelvis Danmark så er det lovligt at betale de it-kriminelle angribere i Storbritannien.

Og netop lovgivningen er et problem, for så længe det er lovligt at betale bagmændene, så er der også incitament til det. For selv om løsesummen kan være høj, så står mange virksomheder i et umuligt valg.

Nogen vil måske ikke have mulighed for at genskabe stjålen data eller tiden til at genoprette nedbrudte systemer.

Foruden det praktiske, så er det også virsomhedens omdømme og brand, der er på spil. Særligt, hvis angriberne følger den nyeste tendens inden for cyberangreb, og truer virksomheden med at lække data, hvis der ikke betales.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere