Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Forsikringsselskaber vil kunne forsikre virksomheder mod ransomware-afpresning

En forening for britiske forsikringsselskaber overvejer, om virksomheder skal kunne forsikre sig mod ransomware-angreb, ved at betale hackere en løsesum, og så få pengene udbetalt fra forsikringen efterfølgende.

Foreningen af ​​britiske forsikringsselskaber (ABI) forsvarer nu, at der kan være encitament til at optage løsesumsudbetalinger til ​​ransomware-angribere.

Selskaberne vil se på, om forsikring for ransomeware-afpresning skal med i førsteparts cyberforsikringspolicer - altså kontrakter, der skriftligt bekræfter og beskriver en indgået forsikringsaftale.

Foreningen understreger,, at forsikring af ransomwareangreb ikke betyder, at man så kan undlade at tage alle tænkelige forholdsregler for at minimere sikkerhedsrisikoen.

Det skriver BBC.

En forsikringssum kræver altså, at der træffes "rimelige forholdsregler" for at forhindre cyberangreb i første omgang, siger ABI.

Tidligere leder af National Cyber ​​Security Center, Prof Ciaran Martin, siger, ifølge avisen, at Storbritannien er nødt til at genoverveje sine politikker vedrørende ransomware.

Men i The Guardian siger Martin, der nu er ved Oxford University's Blavatnik School of Government, at han mener at forsikringsselskaber "har finansieret organiseret kriminalitet" ved at acceptere ransomware-krav.

Skal det være lovligt at betale kriminelle?

Modsat eksempelvis Danmark så er det lovligt at betale de it-kriminelle angribere i Storbritannien.

Og netop lovgivningen er et problem, for så længe det er lovligt at betale bagmændene, så er der også incitament til det. For selv om løsesummen kan være høj, så står mange virksomheder i et umuligt valg.

Nogen vil måske ikke have mulighed for at genskabe stjålen data eller tiden til at genoprette nedbrudte systemer.

Foruden det praktiske, så er det også virsomhedens omdømme og brand, der er på spil. Særligt, hvis angriberne følger den nyeste tendens inden for cyberangreb, og truer virksomheden med at lække data, hvis der ikke betales.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere