Artikel top billede

AMD haler ind på Intel: CPU-salg er eksploderet i 2020

AMD hentede solide markedsandele fra Intel på det globale CPU-marked i 2020. Der er dog stadig lang vej, til AMD når Intel, der fortsat er klart størst i verden. Se deres markedsandele her.

2020 blev et særdeles godt år for AMD, som er buldret frem, mens ellers alt-dominerende Intel har været under så meget pres, at selskabets markedsandele for alvor er begyndt at sive.

Ifølge det amerikanske analysehus Mercury Research kom AMD ud af 2020 med en samlet andel af det globale CPU-marked på 21,7 procent.

Det svarer til en stigning på hele seks procentpoint på blot et år, i det AMD ved udgangen af 2019 sad på blot 15,1 procent af det globale marked.

Intels markedsandele siver til gengæld. Selskabet kom ifølge Mercury Research ud af 2020 med en markedsandel på 78,3 procent.

Et år tidligere sad Intel på 84,9 procent af markedet.

Ifølge analysehuset har AMD vundet andele bredt i alle de store markedssegmenter: Server, desktop og mobile processorer.

Chip-producenterne har i især årets fjerde kvartal oplevet tårnhøj efterspørgsel efter processorer.

Ifølge Mercury Research er det en direkte konsekvens af pandemien, hvor hjemmearbejde og isolation har fået rigtigt mange til at investere i nyt udstyr.

Analysehuset peger på, at AMD’s lancering af Ryzen 5000 desktop-chippen har været en kæmpesucces. AMD har allerede solgt næsten en million Ryzen 5000 - mere end dobbelt så mange som dens forgænger.

Du kan læse mere om Ryzen 5000 her: Nu sætter AMD sig på CPU-tronen: Her er den hidsige Ryzen 5000 processor-familie

Læs også:

Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen

Presset Intel overvejer at søge teknisk bistand udefra: ”Der findes en fremtid, hvor vi anvender andres processer og teknologi”

Jeg har opgraderet min syv år gamle Intel-pc til AMD's nyeste system - her er resultaterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere