Artikel top billede

AMD haler ind på Intel: CPU-salg er eksploderet i 2020

AMD hentede solide markedsandele fra Intel på det globale CPU-marked i 2020. Der er dog stadig lang vej, til AMD når Intel, der fortsat er klart størst i verden. Se deres markedsandele her.

2020 blev et særdeles godt år for AMD, som er buldret frem, mens ellers alt-dominerende Intel har været under så meget pres, at selskabets markedsandele for alvor er begyndt at sive.

Ifølge det amerikanske analysehus Mercury Research kom AMD ud af 2020 med en samlet andel af det globale CPU-marked på 21,7 procent.

Det svarer til en stigning på hele seks procentpoint på blot et år, i det AMD ved udgangen af 2019 sad på blot 15,1 procent af det globale marked.

Intels markedsandele siver til gengæld. Selskabet kom ifølge Mercury Research ud af 2020 med en markedsandel på 78,3 procent.

Et år tidligere sad Intel på 84,9 procent af markedet.

Ifølge analysehuset har AMD vundet andele bredt i alle de store markedssegmenter: Server, desktop og mobile processorer.

Chip-producenterne har i især årets fjerde kvartal oplevet tårnhøj efterspørgsel efter processorer.

Ifølge Mercury Research er det en direkte konsekvens af pandemien, hvor hjemmearbejde og isolation har fået rigtigt mange til at investere i nyt udstyr.

Analysehuset peger på, at AMD’s lancering af Ryzen 5000 desktop-chippen har været en kæmpesucces. AMD har allerede solgt næsten en million Ryzen 5000 - mere end dobbelt så mange som dens forgænger.

Du kan læse mere om Ryzen 5000 her: Nu sætter AMD sig på CPU-tronen: Her er den hidsige Ryzen 5000 processor-familie

Læs også:

Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen

Presset Intel overvejer at søge teknisk bistand udefra: ”Der findes en fremtid, hvor vi anvender andres processer og teknologi”

Jeg har opgraderet min syv år gamle Intel-pc til AMD's nyeste system - her er resultaterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere