Artikel top billede

En adgangskode er ikke nødvendigvis et tegn på høj sikkerhed i nyt phishing-trick

TA551 er navnet på en ny type cyberangreb, som særligt virksomheders økonomi-medarbejdere skal være på stikkerne for at undgå. Ved at bruge adgangskoder som en falsk tryghed, lokker den ofrene til at installere malware.

En ny type cyberangreb har lusket sig ind i trusselslandskabet, og bruger adgangskoder til at skabe en falsk troværdighed for ofrene.

I mails lokkes medarbejdere til at installere malware.

Det er særligt medarbejderne i verdens økonomiafdelinger, der er udsatte for at komme til at åbne en zipfil med skaldeligt malware.

Metoden går under navnet TA551 og dækker over en ny form for Shathak-angreb.

Angrebet går ud på, at ondsindede aktører sender mails ud, med en låst zip-fil vedhæftet mailen.

I mailen er vedlangt koden til låsen, så den intetanende medarbejder kan åbne sin zip-fil op og få adgang til indholdet.

Men gør offeret dette, vil vedkommende aktivere såkaldte makroer og den skadelige malware vil inficere modtagerens enhed.

TA551 har i løbet af december eksekveret mellem 2.000 og 7.000 unikke angreb om dagen.

Spot TA551 i din indbakke

Mailens indhold er typisk stykket sammen af tekster fra reelle e-mails, som bagmændene har fået fingre i. Derfor kan det være sværere end normalt at spotte, at der er tale om et it-angreb.

Men der er en række ting, man kan være opmærksom på:

Fil-navn: Et fællestræk for størstedelen af angrebene er dog, at den vedhæftede fil hedder det samme som det firma, som modtageren arbejder i - altså firmanavn.zip.

Emnefeltet: Her vil oplysninger som firmaets navn, modtagerens stilling eller navne på kolleger og samarbejdspartnere typisk optræde i denne type phishing.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere