Artikel top billede

En adgangskode er ikke nødvendigvis et tegn på høj sikkerhed i nyt phishing-trick

TA551 er navnet på en ny type cyberangreb, som særligt virksomheders økonomi-medarbejdere skal være på stikkerne for at undgå. Ved at bruge adgangskoder som en falsk tryghed, lokker den ofrene til at installere malware.

En ny type cyberangreb har lusket sig ind i trusselslandskabet, og bruger adgangskoder til at skabe en falsk troværdighed for ofrene.

I mails lokkes medarbejdere til at installere malware.

Det er særligt medarbejderne i verdens økonomiafdelinger, der er udsatte for at komme til at åbne en zipfil med skaldeligt malware.

Metoden går under navnet TA551 og dækker over en ny form for Shathak-angreb.

Angrebet går ud på, at ondsindede aktører sender mails ud, med en låst zip-fil vedhæftet mailen.

I mailen er vedlangt koden til låsen, så den intetanende medarbejder kan åbne sin zip-fil op og få adgang til indholdet.

Men gør offeret dette, vil vedkommende aktivere såkaldte makroer og den skadelige malware vil inficere modtagerens enhed.

TA551 har i løbet af december eksekveret mellem 2.000 og 7.000 unikke angreb om dagen.

Spot TA551 i din indbakke

Mailens indhold er typisk stykket sammen af tekster fra reelle e-mails, som bagmændene har fået fingre i. Derfor kan det være sværere end normalt at spotte, at der er tale om et it-angreb.

Men der er en række ting, man kan være opmærksom på:

Fil-navn: Et fællestræk for størstedelen af angrebene er dog, at den vedhæftede fil hedder det samme som det firma, som modtageren arbejder i - altså firmanavn.zip.

Emnefeltet: Her vil oplysninger som firmaets navn, modtagerens stilling eller navne på kolleger og samarbejdspartnere typisk optræde i denne type phishing.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere