Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: SimCorps ledelse modtager aktier for millioner / Netcompany-stifter køber Danmarks dyreste sommerhus / Visa åbner for betaling med kryptovaluta

SimCorps ledelse modtager aktier for millioner. Netcompany-stifter køber Danmarks dyreste sommerhus. Visa åbner for betaling med kryptovaluta. Huawei fjerner Nike og Adidas fra sin app store efter bomulds-ballade.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af din morgen-vært, Dan Jensen.

SimCorps ledelse modtager aktier for millioner

SimCorps bestyrelse og direktion har modtaget aktier for flere millioner kroner, meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse i kølvandet på selskabets generalforsamling, der blev afholdt onsdag i sidste uge.

Her fremgår det, at administrerende direktør Klaus Holse har modtaget aktier for godt syv millioner kroner, mens COO Christian Kromann og CFO Michael Rosenvold hver har modtaget aktier i selskabet for 3,2 millioner kroner.

Produktchef Georg Hetrodt har modtaget aktier for tre millioner kroner.

Også selskabets bestyrelsesmedlemmer har modtaget aktier i størrelsesordenen nogle hundrede tusinder kroner hver.

Formand Peter Schütze har således modtaget aktier for godt 420.000 kroner, mens næstformand Morten Hübbe har modtaget aktier for godt 314.000 kroner.

Du kan se hele fondsbørsmeddelelsen fra SimCorp her

Netcompany-stifter køber Danmarks dyreste sommerhus

Netcompany-stifter Carsten Gomard kan nu kalde sig ejeren af Danmarks dyreste sommerhus-kvadratmeter.

Ifølge Berlingske har Carsten Gomard nemlig lagt 25 millioner kroner på bordet for et lille fiskerhus med stråtag i Tisvildeleje i Nordsjælland.

Huset trænger til en kærlig hånd, men ligger helt ud til vandet. Det er på blot 70 kvadratmeter, hvilket giver en svimlende kvadratmeterpris på enorme 357.000 kroner, som Carsten Gomard har betalt.

Huset har i øvrigt ifølge avisen en offentlig vurdering på blot 3,9 millioner kroner.

Carsten Gomard stiftede i 1999 Netcompany sammen med André Rogaczewski og Claus Bo Jørgensen. De har siden drevet Netcompany frem til at være en af de helt store it-successer i Danmark i nyere tid.

Visa åbner for betaling med kryptovaluta

Visa åbner for betaling med kryptovaluta i selskabets globale betalingsnetværk. I første omgang bliver det dog alene muligt at betale med kryptovalutaen USD Coin med Visa.

Visa meddeler til Reuters, at man har igangsat et pilotprogram i samarbejde med kryptoplatformen Crypto.com.

Senere på året skal samarbejdet udvides med flere partnere, lyder planen.

USD Coin er en såkaldt stable coin, som er låst til den amerikanske dollar.

Visa har udsendt en pressemeddelelse med yderligere detaljer om den nye betalingsmulighed.

Den finder du her.

Huawei fjerner Nike og Adidas fra sin app store efter bomulds-ballade

Kinesiske Huawei fjerner de to sportskæmper Adidas og Nikes apps fra sin app store, som de to sportsmærker anvender til blandt andet salg af produkter til kinesiske forbrugere.

De to apps bliver fjernet i en tid, hvor der er heftige reaktioner i Kina mod en række vestlige tøj-producenter, der har meddelt, at de ikke vil anvende bomuld fra den kinesiske Xinjiang-region, hvor blandt andet arbejdere fra det forfulgte Uighur-folk angiveligt arbejder under slavelignende forhold.

Huawei er ikke kommet med nogen forklaring på, hvorfor de to apps er blevet fjernet.

Du kan læse mere om sagen i South China Morning Post her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere