Artikel top billede

Think Before You Link: Engelske MI5 advarer mod spionage ved brug af falske LinkedIn-profiler i massevis

LinkedIn er fyldt med falske profiler, som forsøger at lokke hemmeligheder ud af nøglepersoner i både det offentlige og private, advarer MI5. Mindst 10.000 briter er har de seneste fem år på den facon været målet for spioner fra fremmede stater.

Pas på, hvem du siger ja til at lukke ind i varmen på det professionelle mødested LinkedIn.

I følge den engelske efterretningstjeneste er Microsoft-ejede LinkedIn et yndet sted for spioner fra fjendtlige nationer, som via falske profiler i enorm målestok forsøger at snige sig ind på livet af folk med adgang til følsomme oplysninger i både det private og offentlige. Det skriver BBC.

Mindst 10.000 briter har de seneste fem år på den facon været målet for spionage. Metoden er typisk, at den falske kontakt tilbyder muligheder for at optræde som indlægsholder på eksempelvis konferencer eller tilbyder forretningsmuligheder og rejser.

MI5 er også bekymret for, om spionage-målenes kolleger samtidig sænker paraderne over for de falske profiler, fordi de jo nu er fælles bekendte, så spionerne på den måde udvider jagtmarkerne indefra.

De britiske myndigheder tager truslen så alvorligt, at der nu søsættes en kampagne over for offentligt ansatte. Kampagnen kaldes ‘Think Before You Link’ og fokuserer på fire nøglepunkter:

  • Opdag ondsindede profiler
  • Erkend den mulige trussel
  • Rapporter den mistænkelige profil til en sikkerhedsansvarlig
  • Slet profilen
Alle fem nationer i den såkaldte Five Eye efterretnings-alliance har sat gang i lignende initiativer. Det gælder også USA, Australien, Canada og New Zealand.