Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Google får kæmpebøde på 750 millioner i Italien: Udelukker Google Maps-konkurrent på platform

Italiens konkurrencemyndigheder tildeler Google en massiv bøde på 100 millioner euro for at udelukke en konkurrent til Google Maps.

Søgegiganten Google har netop indkasseret en bøde på 100 millioner euro, svarende til 750 millioner kroner, i Italien.

Det er landets konkurrencetilsyn, der har uddelt bøden med argumentet om, at Google har misbrugt sin markedsposition til udelukke en konkurrerende app.

Det skriver Techcrunch.

Sagen omhandler Android Auto-platformen, der er en modificeret version af Googles OS-styresystem til mobilen, men blot til biler.

Her har selskabet begrænset adgangen til platformen for en rivaliserende app til Google Maps, der finder elbilsladestationer via kort, som hedder JuicePass.

JuicePass er skabt af italisenske energiselskab Enel X Italia.
Android Auto er en app-butik til bilejere, der kan hente relevante programmer såsom navigations- og musiktjenester via den integrerede skærm i instrumentbrættet. Men her har JuicePass-appen ikke fået adgang af Google til platformen.

"Ved at udelukke Enel X Italia fra Android Auto har Google på uretfærdig vis begrænset mulighederne for, at brugere kan få adgang til appen, når de kører og vil have opladet en elbil," lyder det fra det italienske konkurrencetilsyn.

Bøden er blevet udløst ud fra konklusionen om, at Google har favoriseret sin egen Maps-app.

Ifølge Techcrunch har Google afvist at have gjort noget forkert i denne sag. Selskabet oplyser dog ikke, om der ønskes at appellere dommen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere