Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Google får kæmpebøde på 750 millioner i Italien: Udelukker Google Maps-konkurrent på platform

Italiens konkurrencemyndigheder tildeler Google en massiv bøde på 100 millioner euro for at udelukke en konkurrent til Google Maps.

Søgegiganten Google har netop indkasseret en bøde på 100 millioner euro, svarende til 750 millioner kroner, i Italien.

Det er landets konkurrencetilsyn, der har uddelt bøden med argumentet om, at Google har misbrugt sin markedsposition til udelukke en konkurrerende app.

Det skriver Techcrunch.

Sagen omhandler Android Auto-platformen, der er en modificeret version af Googles OS-styresystem til mobilen, men blot til biler.

Her har selskabet begrænset adgangen til platformen for en rivaliserende app til Google Maps, der finder elbilsladestationer via kort, som hedder JuicePass.

JuicePass er skabt af italisenske energiselskab Enel X Italia.
Android Auto er en app-butik til bilejere, der kan hente relevante programmer såsom navigations- og musiktjenester via den integrerede skærm i instrumentbrættet. Men her har JuicePass-appen ikke fået adgang af Google til platformen.

"Ved at udelukke Enel X Italia fra Android Auto har Google på uretfærdig vis begrænset mulighederne for, at brugere kan få adgang til appen, når de kører og vil have opladet en elbil," lyder det fra det italienske konkurrencetilsyn.

Bøden er blevet udløst ud fra konklusionen om, at Google har favoriseret sin egen Maps-app.

Ifølge Techcrunch har Google afvist at have gjort noget forkert i denne sag. Selskabet oplyser dog ikke, om der ønskes at appellere dommen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere