Artikel top billede

Google får kæmpebøde på 750 millioner i Italien: Udelukker Google Maps-konkurrent på platform

Italiens konkurrencemyndigheder tildeler Google en massiv bøde på 100 millioner euro for at udelukke en konkurrent til Google Maps.

Søgegiganten Google har netop indkasseret en bøde på 100 millioner euro, svarende til 750 millioner kroner, i Italien.

Det er landets konkurrencetilsyn, der har uddelt bøden med argumentet om, at Google har misbrugt sin markedsposition til udelukke en konkurrerende app.

Det skriver Techcrunch.

Sagen omhandler Android Auto-platformen, der er en modificeret version af Googles OS-styresystem til mobilen, men blot til biler.

Her har selskabet begrænset adgangen til platformen for en rivaliserende app til Google Maps, der finder elbilsladestationer via kort, som hedder JuicePass.

JuicePass er skabt af italisenske energiselskab Enel X Italia.
Android Auto er en app-butik til bilejere, der kan hente relevante programmer såsom navigations- og musiktjenester via den integrerede skærm i instrumentbrættet. Men her har JuicePass-appen ikke fået adgang af Google til platformen.

"Ved at udelukke Enel X Italia fra Android Auto har Google på uretfærdig vis begrænset mulighederne for, at brugere kan få adgang til appen, når de kører og vil have opladet en elbil," lyder det fra det italienske konkurrencetilsyn.

Bøden er blevet udløst ud fra konklusionen om, at Google har favoriseret sin egen Maps-app.

Ifølge Techcrunch har Google afvist at have gjort noget forkert i denne sag. Selskabet oplyser dog ikke, om der ønskes at appellere dommen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.