Topnyhed:Her er Oracles nye danske topchef: Overtager posten fra Ingrid Mjøen

Artikel top billede

Forsikringsmastodonten Axa ramt af ransomware, DDoS og trusler om læk

Ransomware, DDoS-angreb og truslen om datalæk har været strategien, der skulle tvinge Axa til at betale en løsesum til hackergruppen Avaddon.

Forsikringsgiganten Axas filialer i Thailand, Malaysia, Hongkong og Filippinerne er blevet ramt af et ransomware-angreb af hackergruppen Avaddon.

Avaddon påstår selv på sit eget websted, hvor gruppen lækker sine oplysninger, at gruppen har stjålet tre terabyte følsom data fra det asiatiske selskab.

Det skriver BleepingComputer.com.

De kompromitterede data, der er faldet i Avaddons hænder, inkluderer ifølge gruppen selv medicinske kunderapporter, hvor de berørtes sundhedsdata - blandt andet diagnoser på sexsygdomme - er eksponerde.

Herudover har gruppen fået fingre i kopier af ID-kort, pas, bankkontoudtog, formularer, betalingsoptegnelser samt materiale knyttet til hospitaler og læger såsom private undersøgelser for bedrageri, interne aftaler, nægtede refusioner og kontrakter.

Udmeldingen fra gruppen falder en uge efter, at Axa erklærede, at selskabet agter at droppe forsikning af refusion for afpresning under hackerangreb.

Foruden ransomware, er Axa også blevet ramt af et DDoS-angreb, der havde det formål at lukke virksomhedens websted ned. DDoS-angrebet bruger hackerne som en ekstra faktor for at få virksomheden til at gå i forhandlinger med afpresserne om at betale løsesummen.

Avaddon har givet Axa 10 dage til at indlede en dialog med de cyberkriminelle. Efter det truer gruppen med at lække de 3 terabyte følsom data.

Ingen beviser

Axa, der bekræfter ransomware-angrebet, men fortæller til BeepingComputer:

"På nuværende tidspunkt er der ingen beviser for, at der var adgang til yderligere data ud over IPA i Thailand."

IPA - Inter Partners Assistance - er en af Axas partnere, der behandler visse data for forsikringsselskabet.

Axa oplyser desuden, at:

"En dedikeret taskforce med eksterne retsmedicinske eksperter undersøger hændelsen. Tilsynsmyndigheder og forretningspartnere er blevet informeret."

Indtil nu afventer Axa IPA's undersøgelse af sagen og lover, at skulle det vise sig, at enkeltpersoner er blevet berørt i hacket, vil Axa underrette og støtte de berørte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
Oracle klar med afløser for Ingrid Mjøen: Her er den nye danske topchef
Oracle har udnævnt ny CEO for den danske forretning. Den nye landechef overtager nu tøjlerne fra Ingrid Mjøen, der er rykket videre til en international stilling i Oracle.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.