Artikel top billede

Forsikringsmastodonten Axa ramt af ransomware, DDoS og trusler om læk

Ransomware, DDoS-angreb og truslen om datalæk har været strategien, der skulle tvinge Axa til at betale en løsesum til hackergruppen Avaddon.

Forsikringsgiganten Axas filialer i Thailand, Malaysia, Hongkong og Filippinerne er blevet ramt af et ransomware-angreb af hackergruppen Avaddon.

Avaddon påstår selv på sit eget websted, hvor gruppen lækker sine oplysninger, at gruppen har stjålet tre terabyte følsom data fra det asiatiske selskab.

Det skriver BleepingComputer.com.

De kompromitterede data, der er faldet i Avaddons hænder, inkluderer ifølge gruppen selv medicinske kunderapporter, hvor de berørtes sundhedsdata - blandt andet diagnoser på sexsygdomme - er eksponerde.

Herudover har gruppen fået fingre i kopier af ID-kort, pas, bankkontoudtog, formularer, betalingsoptegnelser samt materiale knyttet til hospitaler og læger såsom private undersøgelser for bedrageri, interne aftaler, nægtede refusioner og kontrakter.

Udmeldingen fra gruppen falder en uge efter, at Axa erklærede, at selskabet agter at droppe forsikning af refusion for afpresning under hackerangreb.

Foruden ransomware, er Axa også blevet ramt af et DDoS-angreb, der havde det formål at lukke virksomhedens websted ned. DDoS-angrebet bruger hackerne som en ekstra faktor for at få virksomheden til at gå i forhandlinger med afpresserne om at betale løsesummen.

Avaddon har givet Axa 10 dage til at indlede en dialog med de cyberkriminelle. Efter det truer gruppen med at lække de 3 terabyte følsom data.

Ingen beviser

Axa, der bekræfter ransomware-angrebet, men fortæller til BeepingComputer:

"På nuværende tidspunkt er der ingen beviser for, at der var adgang til yderligere data ud over IPA i Thailand."

IPA - Inter Partners Assistance - er en af Axas partnere, der behandler visse data for forsikringsselskabet.

Axa oplyser desuden, at:

"En dedikeret taskforce med eksterne retsmedicinske eksperter undersøger hændelsen. Tilsynsmyndigheder og forretningspartnere er blevet informeret."

Indtil nu afventer Axa IPA's undersøgelse af sagen og lover, at skulle det vise sig, at enkeltpersoner er blevet berørt i hacket, vil Axa underrette og støtte de berørte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere