Artikel top billede

Forsikringsmastodonten Axa ramt af ransomware, DDoS og trusler om læk

Ransomware, DDoS-angreb og truslen om datalæk har været strategien, der skulle tvinge Axa til at betale en løsesum til hackergruppen Avaddon.

Forsikringsgiganten Axas filialer i Thailand, Malaysia, Hongkong og Filippinerne er blevet ramt af et ransomware-angreb af hackergruppen Avaddon.

Avaddon påstår selv på sit eget websted, hvor gruppen lækker sine oplysninger, at gruppen har stjålet tre terabyte følsom data fra det asiatiske selskab.

Det skriver BleepingComputer.com.

De kompromitterede data, der er faldet i Avaddons hænder, inkluderer ifølge gruppen selv medicinske kunderapporter, hvor de berørtes sundhedsdata - blandt andet diagnoser på sexsygdomme - er eksponerde.

Herudover har gruppen fået fingre i kopier af ID-kort, pas, bankkontoudtog, formularer, betalingsoptegnelser samt materiale knyttet til hospitaler og læger såsom private undersøgelser for bedrageri, interne aftaler, nægtede refusioner og kontrakter.

Udmeldingen fra gruppen falder en uge efter, at Axa erklærede, at selskabet agter at droppe forsikning af refusion for afpresning under hackerangreb.

Foruden ransomware, er Axa også blevet ramt af et DDoS-angreb, der havde det formål at lukke virksomhedens websted ned. DDoS-angrebet bruger hackerne som en ekstra faktor for at få virksomheden til at gå i forhandlinger med afpresserne om at betale løsesummen.

Avaddon har givet Axa 10 dage til at indlede en dialog med de cyberkriminelle. Efter det truer gruppen med at lække de 3 terabyte følsom data.

Ingen beviser

Axa, der bekræfter ransomware-angrebet, men fortæller til BeepingComputer:

"På nuværende tidspunkt er der ingen beviser for, at der var adgang til yderligere data ud over IPA i Thailand."

IPA - Inter Partners Assistance - er en af Axas partnere, der behandler visse data for forsikringsselskabet.

Axa oplyser desuden, at:

"En dedikeret taskforce med eksterne retsmedicinske eksperter undersøger hændelsen. Tilsynsmyndigheder og forretningspartnere er blevet informeret."

Indtil nu afventer Axa IPA's undersøgelse af sagen og lover, at skulle det vise sig, at enkeltpersoner er blevet berørt i hacket, vil Axa underrette og støtte de berørte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere