Artikel top billede

Visa smider over 13 milliarder kroner på bordet for svensk fintech-startup

Den svenske fintech-startup Tink er på vej til at blive opkøbt af Visa, der er klar til at lægge 1,8 milliarder euro.

Betalingskæmpen Visa er klar til at spendere 1,8 milliarder euro svarende til 13,4 milliarder kroner for den svenske fintech-startup Tink.

"Ved at slå os sammen med Visa,
kan vi bevæge os hurtigere og nå længere end nogensinde før. Visa er den perfekte partner til den næste fase af Tinks rejse, og vi er utroligt begejstrede for, hvad dette vil bringe vores medarbejdere, kunder og for fremtiden for finansielle tjenester," lyder det fra CEO Daniel Kjellén i en meddelelse.

Tink er en af de ledende europæiske fintech-spiller inden for API'er til banker.

Planerne om opkøbet sker efter, at Visa i begyndelsen af året måtte se sit planlagte opkøb af fintech-virksomheden Plaid for 5,3 milliarder dollar gå i vasken. Det skete efter, at det amerikanske justitsministerium anlagde en konkurrencesag mod sammenlægningen af de to.

Tink tilbyder en enkelt API, så kunder kan oprette forbindelse til bankkonti fra deres egne apps og tjenester. For eksempel kan man bruge Tinks API til at få adgang til kontoudtog, igangsætte betalinger, hente bankoplysninger og opdatere disse data regelmæssigt, lyder det.

Tink integrerer i dag med 3.400 banker og finansielle institutioner, og 300 banker og fintech-startups bruger Tinks API til at få adgang til tredjeparts bankoplysninger.

PayPal, BNP Paribas, American Express og Lydia er blandt Tinks kunder, som samlet har 250 millioner bankkunder i hele Europa.

Visa planlægger at bevare brandet og ledelsesteamet.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere