Artikel top billede

Visa smider over 13 milliarder kroner på bordet for svensk fintech-startup

Den svenske fintech-startup Tink er på vej til at blive opkøbt af Visa, der er klar til at lægge 1,8 milliarder euro.

Betalingskæmpen Visa er klar til at spendere 1,8 milliarder euro svarende til 13,4 milliarder kroner for den svenske fintech-startup Tink.

"Ved at slå os sammen med Visa,
kan vi bevæge os hurtigere og nå længere end nogensinde før. Visa er den perfekte partner til den næste fase af Tinks rejse, og vi er utroligt begejstrede for, hvad dette vil bringe vores medarbejdere, kunder og for fremtiden for finansielle tjenester," lyder det fra CEO Daniel Kjellén i en meddelelse.

Tink er en af de ledende europæiske fintech-spiller inden for API'er til banker.

Planerne om opkøbet sker efter, at Visa i begyndelsen af året måtte se sit planlagte opkøb af fintech-virksomheden Plaid for 5,3 milliarder dollar gå i vasken. Det skete efter, at det amerikanske justitsministerium anlagde en konkurrencesag mod sammenlægningen af de to.

Tink tilbyder en enkelt API, så kunder kan oprette forbindelse til bankkonti fra deres egne apps og tjenester. For eksempel kan man bruge Tinks API til at få adgang til kontoudtog, igangsætte betalinger, hente bankoplysninger og opdatere disse data regelmæssigt, lyder det.

Tink integrerer i dag med 3.400 banker og finansielle institutioner, og 300 banker og fintech-startups bruger Tinks API til at få adgang til tredjeparts bankoplysninger.

PayPal, BNP Paribas, American Express og Lydia er blandt Tinks kunder, som samlet har 250 millioner bankkunder i hele Europa.

Visa planlægger at bevare brandet og ledelsesteamet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.