Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Udvikler fra TrickBot-malwaregruppe er arresteret i Sydkorea

En påstået udvikler af det berygtede malware-botnet TrickBot er blevet anholdt i Sydkorea. Den anholdte påstår, at han ikke vidste, at hans arbejdgiver var cyberkriminelle.

En russisk mand, der angiveligt skulle være udvikler for den berygtede malware-hackergruppe TrickBot er blevet anholdt i Sydkorea, da han førsøgte at forlade landet.

Udvikleren var strandet i Sydkorea på grund af corona-ristriktioner, hvor hans pas i perioden udløb.

Det skriver onlinemediet Bleeping Computer.

Efter et års ventetid på at han pas kunne fornyes, forsægte udvikleren at forlade Sydkorea igen, men blev altså anholdt i lufthavnen på grund af en udleveringsanmodning fra USA.

TrickBot-hackergruppen er en af de største malware-grupper i verden, og er ansvarlig for at udvikle flere computermalwares målrettet Microsoft- og Linux-enheder. Af disse kan blandt andet nævnes - foruden TrickBot - BazaLoader, BazaBackdoor, PowerTrick og Anchor.

En opgørelse fra februar viser, at TrickBot-malware påvirkede fire procent af organisationer over hele verden.

Den anholdte russer hævder dog, at han ikke vidste, at han arbejdede for en kriminel organisation, efter han blev ansat via en rekrutterings-hjemmeside.

"Ved udviklingen af ​​softwaren faldt betjeningsvejledningen ikke under ondsindet software," sagde manden til Seouls højesteret. Han og hans advokat argumenteterer for, at USA uretfærdigt ønsker udlevering.

"Hvis du sender ham til USA, vil det være meget svært at udøve hans ret til forsvar, og der er stor mulighed for, at han vil blive udsat for overdreven straf," argumenterede udviklerens advokat.

Ifølge retsdokumenter fra en lignende sag mod en lettisk udvikler i USA, så ser det ud til, at flere udviklere, der har arbejdet på botnettet, ikke opdagede, at det tjendte cyberkriminelle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere