Artikel top billede

Udvikler fra TrickBot-malwaregruppe er arresteret i Sydkorea

En påstået udvikler af det berygtede malware-botnet TrickBot er blevet anholdt i Sydkorea. Den anholdte påstår, at han ikke vidste, at hans arbejdgiver var cyberkriminelle.

En russisk mand, der angiveligt skulle være udvikler for den berygtede malware-hackergruppe TrickBot er blevet anholdt i Sydkorea, da han førsøgte at forlade landet.

Udvikleren var strandet i Sydkorea på grund af corona-ristriktioner, hvor hans pas i perioden udløb.

Det skriver onlinemediet Bleeping Computer.

Efter et års ventetid på at han pas kunne fornyes, forsægte udvikleren at forlade Sydkorea igen, men blev altså anholdt i lufthavnen på grund af en udleveringsanmodning fra USA.

TrickBot-hackergruppen er en af de største malware-grupper i verden, og er ansvarlig for at udvikle flere computermalwares målrettet Microsoft- og Linux-enheder. Af disse kan blandt andet nævnes - foruden TrickBot - BazaLoader, BazaBackdoor, PowerTrick og Anchor.

En opgørelse fra februar viser, at TrickBot-malware påvirkede fire procent af organisationer over hele verden.

Den anholdte russer hævder dog, at han ikke vidste, at han arbejdede for en kriminel organisation, efter han blev ansat via en rekrutterings-hjemmeside.

"Ved udviklingen af ​​softwaren faldt betjeningsvejledningen ikke under ondsindet software," sagde manden til Seouls højesteret. Han og hans advokat argumenteterer for, at USA uretfærdigt ønsker udlevering.

"Hvis du sender ham til USA, vil det være meget svært at udøve hans ret til forsvar, og der er stor mulighed for, at han vil blive udsat for overdreven straf," argumenterede udviklerens advokat.

Ifølge retsdokumenter fra en lignende sag mod en lettisk udvikler i USA, så ser det ud til, at flere udviklere, der har arbejdet på botnettet, ikke opdagede, at det tjendte cyberkriminelle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere