Artikel top billede

(Foto: Foto: Mærsk)

Nyt Mærsk-opkøb skal udfordre amerikanske tech-giganter

Med købet af en portugisisk it-startup tager Mærsk kampen op mod tech-giganter som Amazon og Alibaba. Den danske shipping-gigant vil nemlig ind på markedet for hurtiglevering med det nye opkøb.

Den danske rederigigant A.P. Møller-Mærsk har købt et nyt selskab, der skal ruste det danske konglomerat til at tage kampen op mod nogle af de største tech-giganter.

Mærsk vil nemlig ind på markedet for hurtig levering til sine kunder uden om de kendte markedsplatforme som Amazon og Alibaba.

Det skriver Finans.

Virksomheden Mærsk har købt hedder Huub og er den tredje virksomheden inden for internethandel, som den danske shippingvirksomhed køber i løbet af få måneder.

"Huub er i bund og grund limen mellem opkøbene, så vi fremadrettet kan skabe logistikprodukter, der gør det muligt for vores kunder at servicere forbrugerne på et niveau, der svarer til de store markedspladsers," siger Christorph Stork, global chef for internethandellogistik hos rederigiganten.

Opkøbet af Huub har kostet Mærsk et tocifret millionbeløb.

Mærsk har i løbet af de seneste måneder satset i endnu højere grad på digitale løsninger. Så sent som i august købte Mærsk også to it-virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere