Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny Visma-direktør afløser Martin Thorborg / Det danske cyberlandshold ligger i toppen til EM / DI: Danske virksomheder har for lav it-sikkerhed

Ny Visma-direktør afløser Martin Thorborg. Det danske cyberlandshold tager føringen til EM. DI: Danske virksomheder har for lav it-sikkerhed. Bankdata lancerer sin første cloud-løsning. Dansk professor udnævnt til æresdoktor.

Godmorgen her fra Computerworlds nyhedsforpost, der byder på dagens tidligste it-nyheder fra ind- og udland.

Det er Jakob Schjoldager, der sidder bag tasterne og har udvalgt nyhederne til ugens sidste morgen-briefing.

Ny Visma-direktør afløser Martin Thorborg

Kreditvurderingsselskabet Visma Rating har udpeget en ny direktør, der skal stå i spidsen for virksomheden, der er en del af Visma koncernen.

Den nye direktør i selskabet bliver Patrick T. Rasmussen, der samtidig afløser Martin Thorborg som direktør for selskabet.

Patrick T. Rasmussen kommer fra en stilling som marketingdirektør i Visma Dinero og kender derfor allerede selskabet godt.

”Visma Rating skal ud og leve sit eget liv og bevise, at det kan blive til en økonomisk bæredygtig virksomhed og ikke blot være en funktion i Visma Dinero. Vi har et godt produkt til konkurrencedygtige priser, og nu skal vi sparke dørene ind til det danske marked, og herefter skal vi kigge mod Europa,” siger Patrick T. Rasmussen i en meddelelse om sin nye opgave.

33-årige Patrick T. Rasmussen har været ansat i Visma koncernen siden 2017 og har blandt andet tidligere været digital Marketingschef hos Demant.

”Med Patrick får Visma Rating en direktør, som besidder både den nødvendige iver og kreative tankegang, der skal til for at få projektet til at flyve. Vi har et unikt datagrundlag og mulighed for at levere et produkt som ingen andre i Danmark og norden kan. Patrick har i Visma Dinero bevist både lederegenskaber og god

Det danske cyberlandshold ligger i toppenen til EM

Europamesterskaberne i cybersikkerhed er i fuld gang i Prag i disse dage, og efter de første to dage med intensive konkurrencer, har det danske cyberlandshold lagt sig i toppen af feltet.

Danmark ligger på en 5. plads. Podiet er stadig indenfor rækkevidde, og der bliver kæmpet hårdt for at blande sig med de store lande som Italien, Polen, Tyskland og Frankrig,” skrev den danske landstræner og professor i cybersikkerhed på Aalborg Universitet Jens Myrup Pedersen på Twitter torsdag eftermiddag.

Ved den årlige konkurrence i cybersikkerhed er det en række europæiske hold bestående af 10 unge mellem 15 og 25 år, der dyster i forskellige it-sikkerhedsdiscipliner.

De 10 danske deltager blev sendt afsted mod den tjekkiske hovedstad mandag med lykønskninger og et møde med forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Hvis Danmark holder sig i top 5 vil det være den bedste placering det danske cyberlandshold har opnået ved konkurrencen.

DI: Danske virksomheder har for lav it-sikkerhed

Danske virksomheder halter alt for langt bafefter når det kommer til digital sikkerhed.

Sådan lyder konklusionen fra DI, der har udgivet analyse om de danske virksomheders digitale selvforsvar.

Analysen viser, at 40 pct. Af danske SMV’er har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau. Det betyder, at de ikke lever op til de mest basale anbefalinger for god it-sikkerhed.

”Digital sikkerhed er en mærkesag for DI Digital, og vi er slet ikke, hvor vi skal være. At 40 % af SMV’erne ikke har prioriteret it-sikkerheden er ganske enkelt ikke godt nok og en risiko for dansk erhvervsliv. Der eksisterer mange gode råd og vejledning til SMV’er om it-sikkerhed - også fra DI - men tallene viser, at der er brug for at gøre mere for SMV’erne. Det har vi i forvejen gjort regeringen opmærksom på, og vi ser frem til, at vi får en ny ambitiøs national strategi for cyber- og informationssikkerhed, der løfter SMV’ernes digitale sikkerhed og en digitaliseringsstrategi, der også prioriterer digital ansvarlighed,” siger Rikke Hougaard Zeberg i en meddelelse om analysens konklusioner.

Hver fjerde danske virksomhed har ifølge analyse ikke en strategi for opdatering af it-systemer eller en backup af virksomhedens data.

Du finder hele analysen på DI’s egen hjemmeside.

Bankdata lancerer sin første cloud-løsning

For første gang kan bankcentralen Bankdata lancere en løsning der er bygget og hostet i clouden. Løsningen er et skridt i retning af at forløse selskabets cloud-strategi.

Løsningen er udviklet af selskabets nyoprettede cloud center of excellence, der havde den første cloud-løsning klar umiddelbart efter sommerferien, oplyser selskabet.

”Det har været fedt at være med til. Specielt det, at vi kunne rykke så hurtigt. Det går bare stærkere når vi går cloud-vejen sammenlignet med det eksisterende setup, hvor infrastruktur skal bestilles, planlægges og leveres on-premise. Nu kan vi på minutter eksekvere et script og have infrastruktur kørende,” siger Nikolas Bram, Product Owner i Bankdata i en meddelelse.

Dansk professor udnævnt til æresdoktor

Professor på institut for Datalogi på Aalborg Universitet Torben Bach Pedersen er blevet udnævnt som æresdoktor ved det tyske universitet Technische Universität Dresden, der som navnet antyder ligger i Dresden.

”I dag hylder vi ikke blot en enestående forsker med en høj international status, men også en stærk fortaler for den tværfaglighed, som vi her på TU Dresden anser for helt afgørende, hvis vi skal løse de udfordringer, som det 21. århundrede stiller os overfor. Det er en ære for os, at vi i dag kan tildele Torben Bach Pedersen æresdoktortitlen.,” lyder det fra rektor på TU Dresden, professor dr. Ursula M. Staudinger.

Den danske professor har været ansat som professor på Aalborg Universitet siden 2008, og han glæder sig naturligvis over titlen.

”Jeg er stolt og ydmyg over at modtage æresdoktortitlen. Jeg har været meget glad for samarbejdet med de ekstremt dygtige forskere på TU Dresden og glæder mig til at fortsætte og udbygge det,” siger han i en pressemeddelelse.