Artikel top billede

Fortalt til: Jacob Ø. Wittorff | (Foto: Foto: Billy/Katja Holm)

Mennesker i IT
Udgivet 21. oktober 2021 kl. 11.32

Der, hvor jeg er opvokset, kunne man kigge ud af vinduet og se Alperne, og en halv time efter kunne du være på pisterne.

Selvom jeg i dag føler mig dansk, er det en af de ting, som jeg stadigvæk godt kan savne.

Jeg kommer fra byen Trento i Norditalien, og jeg kom til Danmark i 1998, fordi jeg gerne ville studere i udlandet. Det var et krav, at det skulle være et sted, hvor jeg kunne tage min uddannelse på engelsk, og på det tidspunkt var Danmark et af de få steder, hvor det var muligt.

Skandinavien har altid haft et godt rygte i Italien, og samtidig er jeg den type, der godt kan lide, når tingene bare fungerer, og det gør de i Danmark og i København. Det var også en af grundene til, at jeg valgte at blive boende og i dag har fået dansk statsborgerskab og stiftet familie heroppe.

Min arbejdsmæssige opdragelse har jeg også fået i Danmark, og mit første job var i Navision, som dengang var en lille virksomhed.

Den atmosfære og åbenhed, som jeg fandt hos Navision, var fantastisk, og i dag tror jeg, at jeg ville have svært ved at finde mig til rette på det italienske arbejdsmarked, der stadigvæk er lidt mere præget af en topdown-kultur.

I København har vi fået nogle af verdes bedste restuaranter, men når jeg bare gerne vil have en god italiensk pizza, går jeg ned på den gamle dame, La Vecchia Signora, i Grønnegade.

Det sker dog dog ikke så ofte længere. I dag er jeg begyndt at påskønne den danske madkultur lidt mere, og nu har jeg også tre børn, som i stedet elsker, når jeg laver pizzaer til dem.

De mener, at jeg laver verdens bedste pizzaer, men jeg må være ærlige at sige, at det ikke er sandt.

Spørger du mig, hvad hemmeligheden bag en god pizza er, vil jeg sige, at det handler om gode råvarer, den rette vandtemperatur og så skal du indstille dig på, at du med en almindelig ovn aldrig nogensinde vil kunne få samme resultat som med en stenovn. Jeg har faktisk ikke selv en stenovn, men det er en af de ting, som jeg overvejer at investere i.

Alessandro Justesen Leoni, administrerende direktør for regnskabsprogrammet Billy.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it