Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen vil gå i kødet på Facebook: Lover flere indgreb efter læk

Landets kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), varsler flere og hårdere indgreb overfor techindustrien og især Facebook.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og Regeringen vil stramme skruen om Facebook.

Sådan lyder det fra ministeren på en konference, hvor virksomheder og organisationer er gået sammen i en alliance for bedre brug af teknologi, skriver Politiken.

"De massive skyggesider er kommet utrolig hurtigt, og jeg har totalt sovet i timen," siger ministeren, der tilføjer:

"Vi har fået giganter, som er inde i hovedet på vores børn, som skader vores trivsel og polariserer vores samtale."

Meldingen kommer, efter en række Facebook-afsløringer de seneste uger. Det har fået lovgivere i USA og Europa op af stolen og love skrappere krav mod techindustrien.

Kulturministeren, der kun har siddet på taburetten i nogle måneder efter Joy Mogensens afgang, fremhævede tre træk ved teknologien, som Facebooks egne forskere har påpeget.

Først hedder det, at Facebooks og Instagrams algoritme skubber brugerne i retning af ekstreme og hadefulde grupper.

For det andet, så bliver forsøget på at fremme tiltroen til coronavacciner overdøvet af misinformation. Og for det tredje, så oplever en ud af tre af de unge piger, som har problemer med egen kropsopfattelse at få forværret denne tilstand på instagram, lyder det.

Ministeren understreger, at håndteringen af Facebook er den vigtigste opgave på hendes bord, skriver Politiken.

Læk chokerede kulturministeren

Tidligere på ugen stod en eks-Facebook-medarbejder frem og fortalte om selskabets praksis, hvor hadefuldt indhold blev udbredt til fordel for positive opslag.

Dette læk chokerende kulturministeren. Det fortalte hun til Berlingske.

"Lækket er en understregning af, at vi ved utrolig lidt om Facebook. Det vi ved, ved vi fra læk og ikke fra Facebook selv. Det er dybt kritisabelt, for når man har noget så magtfuldt mellem sine hænder, og man dækker over, hvilke kræfter der er på spil, så er det politisk utrolig svært at regulere. Derfor er mere viden et vigtigt skridt mod at få bedre styr på det," siger kulturministeren til Berlingske.

For få uger siden stod Frances Haugen, tidligere produktchef for Facebook, frem. Hun valgte at offentliggøre en række dokumenter, so hun mener beviser, at Facebook har ignoreret advarsler om skadelige effekter ved brugen af det sociale medie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere