Artikel top billede

Dyster udsigt: Log4j vil plage industrielle systemer mange år frem

It-sikkerhedsselskabet Dragos vurderer, at industrielle systemer vil være udsat for Log4j-sårbarheder i mange år fremover.

Kritisk infrastruktur og andre industrielle systemer er blandt de netværk, som viser sig at være udsatte for den udbredte nul-dagssårbarhed, Log4j.

Siden sårbarheden blev kendt, erfares det dagligt, hvor meget mere omfattende situationen er og kan være på sigt. En ny potentiel angrebsflade er enterprise-systemer, vurderer it-sikkerhedsselskabet Dragos.

Ifølge cybersikkerhedsforskere fra selskabet er operationelle netværk og industrielle systemer udsatte, og vil fortsat være det i mange år fremover.

”Det er givet at siden Log4j har været så udbredt en log-løsning for Enterprise Java udvikling igennem årtier, så har Log4j potentiale til at være en sikkerhedsbrist, som vil leve videre i industrielle kontrolsystemer (ICS, red.) i årevis,” noterer selskabet på sin blog-side.

Samtidig vurderer selskabet, at Log4j sikkerhedsbristens natur gør det svært at afgøre, hvilke servere der er berørt på et givent netværk-

Sikkerhedsbristen Log4j blev opdaget 9. december, og lever også under navnet CVE-2021-44228. Den muliggør afvikling af ondsindet kode via eksterne netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere