Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Amerikanske myndigheder vil straffe virksomheder der ignorerer Log4j: Risikerer millionbøde

Den amerikanske handelskommission advarer nu amerikanske virksomheder om alvorlige konsekvenser, hvis man ikke gør nok for at sikre sig mod Log4j-sårbarheden.

Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis amerikanske virksomheder ikke gør alt hvad de kan for at lukke for Log4j-sårbarheden.

Sådan lyder advarslen fra de amerikanske handels myndigheder Federal Trade Commmisson, FTC.

"Når sårbarheder bliver opdaget og udnyttet, risikerer man både tab af personlige informationer og finansielle tab," skriver myndighederne i et opslag på sin hjemmeside.

Her gør man det klart, at amerikanske virksomheder ikke slipper ustraffet for ikke at leve op til sit ansvar.

"Det er afgørende at virksomheder og deres leverandører der er afhængige af Log4j reagerer nu, for at reducere sandsynligheden for at skade kunder og undgå, at FTC drager juridiske konsekvenser.

FTC gør opmærksom på hackerangrebet mod kreditkort-virksomheden Equifax, der i 2017 blev ramt af et hackerangreb.

Selskabet fik stjålet oplysninger om 147 millioner amerikankeres personlysninger og kreditoplysninger.

Det fik FTC til at lægge sag an mod Equifax, fordi man mente, at selskabet ikke havde patchet den sårbarhed, der gav hackerne adgang til oplysningerne.

Equifax endte med at betale 700 millioner dollar til den amerikanske stat for ikke at have levet op til sikkerhedskravene.

Netop den situation advarer FTC andre amerikanske virksomheder at ende i.

"FTC agter at bruge sit fulde juridiske råderum til at føre sag mod virksomheder, der ikke tager de nødvendige skridt for at beskytte kundedata som et resultat af Log4j eller lignende sårbarheder i fremtiden," lyder det fra myndighederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere