Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Efter store forsinkelser: Nye ejendomsvurderinger fyldt med fejl

De første ejendomsvurderinger fra det nye omstridte ejendomsvurderingssystem er fyldt med data-fejl. Styrelse har fundet fejl i tusindvis af vurderinger.

Mere end 7.000 af de første 50.000 ejendomsvurderinger fra Danmarks nye ejendomsvurderings-system er fyldt med fejl.

Vurderingensstyrelsen meddeler til Finans, at fejlene er fundet i de såkaldte plandata i 7.400 ud af de første 50.000 ejendomsvurderinger, som kommer fra det nye it-system.

Ifølge avisen kan fejlene være eksempelvis tastefejl eller lignende - som ganske vist ikke har den store betydning for beskatningen, men som alligevel skal rettet.

Arbejdet med det nye it-system til ejendomsvurderinger er allerede flere år forsinket. Det skulle have været færdig i 2017. I dag sigtes der efter, at systemet skal være klart i 2024.

Systemet skal automatisk udarbejde ejendomsvurderinger, som skal anvendes til beskatning af de danske boligejere. Og her er datakvaliteten vigtigt.

“Der er iværksat tiltag for at rette fejlene så tidligt i datakæden som muligt, så konstaterede fejl så vidt muligt ikke skal rettes manuelt inden udsendelse af vurderingerne,” meddeler Vurderingsstyrelsen til Finans.