Artikel top billede

Satellit-internet ramt af nedbrud i Europa - cyber-angreb kan være årsagen

Samme dag som Rusland invaderede Ukraine blev et amerikansk selskab, der leverer internet via sattelitter ramt af et omfattende og længerevarende nedbrud i Europa. Selskabet vurderer nu, at nedbruddet skyldes en "cyber-hændelse"

Den californiske virksomhed Viasat, der leverer internet via satellitter, har fået forstyrret adgangen til sin tjeneste i Ukraine, og virksomheden vurderer, at det skyldes en ”cyberhændelse”.

Det skriver amerikanske CNBC.

”Viasat oplever et delvis nedbrud af sit netværk, der påvirker internetadgangen for kunderne i Ukraine og andre dele af Europa, som bruger vores europæiske KASAT-netværk,” oplyser virksomheden til CNBC.

Efter forsker sagen

Viasat, der ikke må forveksles med den nordiske medievirksomhed af samme navn, oplyser, at selskabet i øjeblikket er i færd med at efterforske sagen nærmere.

”Vi efterforsker og analysere vores europæiske netværk og systemer for at finde hovedårsagen, og vi tager i øjeblikket yderligere tiltag, der skal forhindre, at yderligere problemer opstår, mens vi forsøger at genskabe tjenesten for de ramte kunder.”

Selskabet oplyser til CNBC, at nedbruddet begyndte den 24. februar, hvilket er samme dag som Rusland invaderede Ukraine.

Det er uvist, hvor mange kunder Viasat har i Ukraine, og selskabet ønsker heller ikke at oplyse, hvor mange kunder er der ramt af problemerne, men selskabet understreger, at der ikke er indikationer på at kundedata er blevet ramt af angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?