Artikel top billede

Satellit-internet ramt af nedbrud i Europa - cyber-angreb kan være årsagen

Samme dag som Rusland invaderede Ukraine blev et amerikansk selskab, der leverer internet via sattelitter ramt af et omfattende og længerevarende nedbrud i Europa. Selskabet vurderer nu, at nedbruddet skyldes en "cyber-hændelse"

Den californiske virksomhed Viasat, der leverer internet via satellitter, har fået forstyrret adgangen til sin tjeneste i Ukraine, og virksomheden vurderer, at det skyldes en ”cyberhændelse”.

Det skriver amerikanske CNBC.

”Viasat oplever et delvis nedbrud af sit netværk, der påvirker internetadgangen for kunderne i Ukraine og andre dele af Europa, som bruger vores europæiske KASAT-netværk,” oplyser virksomheden til CNBC.

Efter forsker sagen

Viasat, der ikke må forveksles med den nordiske medievirksomhed af samme navn, oplyser, at selskabet i øjeblikket er i færd med at efterforske sagen nærmere.

”Vi efterforsker og analysere vores europæiske netværk og systemer for at finde hovedårsagen, og vi tager i øjeblikket yderligere tiltag, der skal forhindre, at yderligere problemer opstår, mens vi forsøger at genskabe tjenesten for de ramte kunder.”

Selskabet oplyser til CNBC, at nedbruddet begyndte den 24. februar, hvilket er samme dag som Rusland invaderede Ukraine.

Det er uvist, hvor mange kunder Viasat har i Ukraine, og selskabet ønsker heller ikke at oplyse, hvor mange kunder er der ramt af problemerne, men selskabet understreger, at der ikke er indikationer på at kundedata er blevet ramt af angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere