Artikel top billede

Satellit-internet ramt af nedbrud i Europa - cyber-angreb kan være årsagen

Samme dag som Rusland invaderede Ukraine blev et amerikansk selskab, der leverer internet via sattelitter ramt af et omfattende og længerevarende nedbrud i Europa. Selskabet vurderer nu, at nedbruddet skyldes en "cyber-hændelse"

Den californiske virksomhed Viasat, der leverer internet via satellitter, har fået forstyrret adgangen til sin tjeneste i Ukraine, og virksomheden vurderer, at det skyldes en ”cyberhændelse”.

Det skriver amerikanske CNBC.

”Viasat oplever et delvis nedbrud af sit netværk, der påvirker internetadgangen for kunderne i Ukraine og andre dele af Europa, som bruger vores europæiske KASAT-netværk,” oplyser virksomheden til CNBC.

Efter forsker sagen

Viasat, der ikke må forveksles med den nordiske medievirksomhed af samme navn, oplyser, at selskabet i øjeblikket er i færd med at efterforske sagen nærmere.

”Vi efterforsker og analysere vores europæiske netværk og systemer for at finde hovedårsagen, og vi tager i øjeblikket yderligere tiltag, der skal forhindre, at yderligere problemer opstår, mens vi forsøger at genskabe tjenesten for de ramte kunder.”

Selskabet oplyser til CNBC, at nedbruddet begyndte den 24. februar, hvilket er samme dag som Rusland invaderede Ukraine.

Det er uvist, hvor mange kunder Viasat har i Ukraine, og selskabet ønsker heller ikke at oplyse, hvor mange kunder er der ramt af problemerne, men selskabet understreger, at der ikke er indikationer på at kundedata er blevet ramt af angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere